Sutra otvaranje Zamrznutih tonova u DOB-u

0
Tri nedelje, sto rok fotografija, pet bendova akustično na otvaranju 9. jula, neka bude rokenrol!
Kojot, promofoto
Kojot, promofoto

U utorak 9. jula u 19 časova u holu sale Amerikana Doma omladine Beograda biće otvorena izložba rok fotografija Zamrznuti tonovi autora Marka Ristića. Stotinu fotografija odabranih sa hiljada koncerata koje je autor zabeležio svojim objektivom biće izložene do 28. jula. Ekskluzivnim kratkim akustičnim setovima izložbu će otvoriti bendovi Mortal Kombat, Kartel, Tea Break, Oslobodioci i Hornsman Coyote.

Autor Marko Ristić (1985), urednik magazina Nocturne, već sedam godina neumorno donosi atmsferu sa velikih i malih koncerata, sa ogromnih blještavih bina na kojima stoje svetske zvezde do malih klubova – rupa u kojima živi naš andergraund, posvećujući svim kvalitetnim bendovima istu pažnju i kreativnost. Na pitanje zašto rok fotografija, Marko odgovara pokazivanjem svoje ogromne kolekcije ploča i Cdova.

- Nije lakši put. Raditi ono što voliš je najveći izazov i ideal koji svim snagama pokušavam da ostvarim. Zamrznuti tonovi su jedan ostvareni san, da fotografije zažive kao printovi van kompjuterskih ekrana. Nadam se da će ih gledaoci čuti – rekao je Marko.

Nemanja Kojić Kojot (Hornsman Coyote), jedan od aktera naše scene koje je autor izložbe često fotografisao.

- Sa Markom je lepo i lako raditi, on tačno zna šta hoće, ponekad je trvrdoglav, ali takvi su svi autori. Drago mi je što ću se svojom muzikom pridružiti otvaranju njegove izložbe – kaže Kojot o saradnji.

makonda-tracker