Novi album i nove cene ulaznica za Calexico

0
Američki sastav Calexico saopštio je da je upravo objavio novi EP Maybe On Monday, pred početak evropske turneje, u okviru koje stiže sedmog avgusta do Beograda, za nastup na teniskim terenima na Malom Kalemegdanu 2.
Calexico, foto promo
Calexico, foto promo

Calexico je bend iz Arizone koji meša uticaje tradicionalne latino muzike, kantrija, džeza i indi roka, simbolično prozvan Calexico po gradiću na granici SAD i Meksika, dolazi u Beograd u okviru evropske turneje povodom aktuelnog albuma Algiers.

- Novi EP dostupan je pored digitalnog i u fizičkom formatu koji se može naći isključivo na koncertima ovog leta, i donosi alternativnu i demo verziju Maybe On Monday, uz obrade Unsatisfied (Replacements), Shabby Doll (Costello) i The Walls Came Down benda Call - saopštava Calexico.

Nova cena ulaznice za beogradski koncert Calexica je 1.500 dinara, odnosno 2.500 za VIP, a prodaja ide preko mreža Eventim i Ticketline.

Debi izdanje benda bio je album Spoke, a drugi album Black Light je konceptualno ostvarenje o pustinjama Arizone i severnog Meksika. Na trećem album Hot Rail, bend proširuje zvuk sa duvačima i violinama, a posle Feats of Wire, sledi Garden Ruin, na kome se ponovo više vraćaju gitarskom zvuku i šesti Carried to Dust. Album Algiers objavljen je prošle godine.

makonda-tracker