Tango zvezde danas na BELEF-u

0
Festival Belgrade Tango Encuento prvi put je ove godine deo Beogradskog letnjeg festivala čijoj će se publici predstaviti 3. i 4. jula na BELEF sceni (u dvorištu Pete gimnazije) potpuno besplatnim programom!
BELEF, tango, promofoto
BELEF, tango, promofoto

Stanovnici i posetioci Beograda tokom dva festivalska dana moći će da uživaju u tango nastupima plesnog para (Ivan Terasas & Sara Grdan), koncertima Tanguango kvarteta, časovima tanga i čakarere (argentinskog folklora), tango modi (Tango Natural Fashion linija kreatorke Marine Mićanović), interaktivnim performansima i milongama na otvorenom – tango žurkama pod zvezdanim letnjim nebom.

Glavne zvezde festivala su Ivan Terasas (Argentina) i Sara Grdan (Hrvatska) koji su se posle 7 godina u Americi preselili u Evropu i u ovdašnji tango uneli novu svežinu. Ivan i Sara redovno nastupaju na velikim svetskim plesnim i tango festivalima sarađujući sa nekima od trenutno najslavnijih producenata i koreografa tango predstava i performansa.

Na festivalu će nastupiti i Tanguango kvartet koga čine pet mladih akademski obrazovanih devojaka iz Beograda. Za svoja izvođenja tango kompozicija već su osvajale internacionalne nagrade, a ovo će im biti treći nastup pred publikom u svom gradu.

Festival Belgrade Tango Encuentro  svake godine u Beograd dovede neke od najvećih tango umetnika današnjice i privuče oko 500 plesačica i plesača iz četrdesetak zemalja sveta. Tako je tokom svoja četiri dosadašnja izdanja uspeo da se pozicionira među najatraktivnije i najposećenije tango festivale u Evropi.

Organizator festivala je Institut Tango Natural, najveća tango organizacija u regionu u okviru koje se razvija jedna od najmasovnijih i najbrže rastućih tango škola u Evropi.

Program ovogodišnjeg festivala

sreda, 3. jul

19.00 – 19.30h Nastup tango orkestra Tanguango, izbor dela  tradicionalne tango muzike, nastupi plesnih parova ITN

19.30 - 21.00h Javni čas argentinskog folkornog plesa čakarere (chacarera) – Ivan Terazas (Argentina) i Sara Grdan (Hrvatska).

21.00 - 21.45h Prezentacija argentinskog tanga – insturktori ITNa će uz pomoć interaktivne predstave, koja je kombinacija plesnih nastupa i anegdota inspirisanih tangom, posetiocima približiti ovaj uzbudljivi fenomen. U sklopu ovog dela prisutni će moći da naprave i svoje prve plesne korake.

21.45 - 22.15h Tango orkestar Tanguango, izbor dela iz opusa Astora Pjacole (Astor Piazzolla)

22.15 - 02.30h Milonga (plesno veče), DJ Sonja Živanović, plesni nastupi Ivana Terazasa i Sare Grdan (oko 00.30h) 

četvrtak, 4. jul

18.45 - 20.15h Javni čas argentinskog folkornog plesa čakarere (chacarera) – Ivan Terazas (Argentina) i Sara Grdan (Hrvatska).

20.15 - 20.45h Nastup orkestra Tanguango, uz nastupe plesnih parova ITN

20.45 – 22.00h Javni čas i prezentacija argentinskog tanga za apsolutne početnike, instruktori iz ITN - svi prisutni će moći da naprave svoje prve tango korake

22.00 – 02.30h Milonga (plesno veče), DJ Cristoph Lanner, nastup orkestra Tanguango

TAGOVI: BELEF123
makonda-tracker