Mecosopran Ana Jovanović sutra u Guarneriusu

0
Istaknuta operska umetnica, mecosopran Ana Jovanović će koncertom u subotu, 29. juna u 20 časova, zatvoriti junski program u Guarneriusu.
Ana Jovanović, promo foto
Ana Jovanović, promo foto

Ana Jovanović je dobro poznata domaćoj i stranoj muzičkoj javnosti, nastupa širom Evrope u poznatim koncertnim salama, učestvovala je na prestižnim festivalima i sarađivala sa velikim orkestrima i poznatim dirigentima.

Pored izvođačke karijere, Jovanovićeva je jednako uspešna i kao pedagog, a trenutno je angažovana kao profesor solo pevanja u muzičkoj školi Kosta Manojlović, kao i na Akademiji lepih umetnosti.

Na koncertu u Guarneriusu, Ana će nastupiti sa pijanistkinjom Tatjanom Drobni, a publiku očekuje popularan program, ispunjen kompozicijama Bramsa, Forea i De Falje.

Mecosopran Ana Jovanović je diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, na odseku za solo pevanje, u klasi prof. Biserke Cvejić, a post-diplomske studije je završila kod prof. Vere Vitkai - Kovač, na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Osim brojnih resitala koje je održala širom naše zemlje i u inostranstvu, nastupala je sa svim našim značajnijim simfonijskim i kamernim sastavima. Kao solista učestvovala je u Međunarodnoj koncertnoj sezoni Evropske radio difuzne unije (EBU), Koncertnoj seriji Atina-Beograd-Sofija, sarađivala je sa Simfonijskim orkestrom Grčkog radija - ERT i državnim Simfonijskim orkestrima Atine i Soluna, Filharmonijom Burgasa i Vrača (Bugarska), Simfonijskim orkestrom RTV Ljubljana, Simfonijskim orkestrom Krasnojarska (Rusija), orkestrom Filharmonije Jaši (Rumunija/Brukner i Verdi Revijem), Kamernim orkestrom Amsterdama (Holandija) i Simfonijskim orkestrom RTS-a (Italija/Verdi Rekvijem).

Među dirigentima sa kojima je pevala, treba pomenuti Antona Nanuta (Slovenija), Mikisa Teodorakisa, Alkisa Baltasa (Grčka), Ivana Tabakova (Bugarska), Mladena Jagušta, Angela Šureva, Dejana Savića (Srbija).

Gostovala je na velikom broju festivala, a kao dugogodišnji solista mešovitog hora RTS-a, nastupala je na brojnim koncertima u zemlji i u inostranstvu.

makonda-tracker