Bajaga i instruktori sutra na Kalemegdanu

0
U subotu, 22. juna na Donjem gradu Kalemegdana Bajaga i instruktori održaće veliki beogradski koncert, dok će sa slavnom Bajagi na bini pridružiti i nekoliko specijalnih gostiju, a svemu će prethoditi nastupi Bombaj štampe, Eve Braun i Sharks, Snakes & Pla
Bajaga i instruktori koncert, promo cover
Bajaga i instruktori koncert, promo cover

Događaj na Kalemegdanu počinje u 18 časova i 30 minuta, kada će na veliku binu izaći sastav Sharks Snakes & Planes.

Pola časa kasnije, prema predviđenom programu posetioce će zabavljati bend Eva Braun.

U 20 časova i 15 minuta nastupiće grupa Bombaj štampa, dok je izlazak Bajage i instruktora na binu planiran za 21 čas i 15 minuta.

- Imamo mnogo pesama o Beogradu. Među njima je Iza nas, koja spominje Brdo za razmišljanje na Kalemegdanu, a nedaleko odatle je Donji grad, jedno od retkih mesta u Beogradu gde do sada nismo svirali. Bilo je vreme da napravimo ovde koncert, pogotovo što scenografija Beogradske tvrđave vredi milion dolara. Super što se poklopilo da sviramo na početku leta, a klincima je početak školskog raspusta – govori Momčilo Bajagić Bajaga.

Bajaga i Instruktori je sastav koji čine pevač i gitarista Žika Milenković, basista Miroslav Cvetković-Cvele, klavijaturista Saša Lokner, bubnjar Čeda Macura i gitarista Marko Nježić-Kića, a poznati muzičari sviraće na Kališu uz gomilu starih hitova, mnoge stare pesme koje dugo godina nisu svirali uživo kao što su  Red i mir ili Iza nas, a biće i nekoliko stvari sa aktuelnog CD albuma Daljina, dim i prašina.

makonda-tracker