Novi album grupe Zabranjeno pušenje na jesen

0
Deseti studijski album grupe Zabranjeno pušenje biće objavljen 10.10.2013. u 10 sati pod nazivom Radovi na cesti.
Zabranjeno Pušenje, Žiga Lovšin
Zabranjeno Pušenje, Žiga Lovšin

U radnoj atmosferi studija Plavi film grupa Zabranjeno pušenje privodi polako kraju snimanje novog, desetog studijskog albuma. S obzirom na izuzetnu koncertnu aktivnost u proteklom periodu, većina pjesama s novog albuma nastala je on the road pa je naziv albuma Radovi na cesti na kraju usvojen kao naziv koji najbolje opisuje atmosferu u kojoj su nastale pjesme koje će se na albumu naći.

Album će u svim državama regije biti objavljen u istom trenutku, 10.10.2013. u 10 sati. Slušatelji će kompletan album moći besplatno downloadati na portalima, partnerima izlaska albuma, a to su:

Bosna i Hercegovina – Klix.ba 
Hrvatska – Net.hr 
Srbija – Telegraf.rs 
Slovenija – Siol.net 
Crna Gora – Cdm.me 
Makedonija – Idividi.com.mk

Besplatan download albuma Radovi na cesti grupe Zabranjeno pušenje omogućili su partneri ovog projekta – Sarajevsko pivo, Choco Lips i AriZona.

Veliki uspjeh prvog, najavnog singla albuma Radovi na cesti, pjesme Boško i Admira, koja je na Youtube-u od objavljivanja, na Dan grada Sarajeva 6.4.2013, do ovog trenutka pregledana 350.000 puta, pokazao je da i publika, uz bend, nestrpljivo očekuje izlazak novog, desetog albuma Zabranjenog pušenja.

- Budući da se radi o jubilarnom albumu, velika je odgovornost i pritisak, ali mislim da smo uradili pravu stvar i da ćemo opravdati očekivanja naše publike koja je bila uz nas sve ove godine – rekao je Sejo Sexon, frontmen grupe Zabranjeno pušenje u trenucima relaksacije od napornog snimanja.

Poslušajte singl koji najavljuje novi album Zabranjenog Pušenja:

makonda-tracker