Sopran Sanja Kerkez nova Aida

0
Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u subotu 22. juna od 19 časova biće izvedena Verdijeva čuvena opera Aida, a u naslovnoj ulozi publika će prvi put čuti prvakinju opere Sanju Kekrez.
Sanja Kerkez
Sanja Kerkez

Prvi put u ulozi Radamesa nastupiće tenor Dušan Plazinić, dok će se bas Slavko Sekulić  predstaviti prvi put u ulozi Ramfisa. Dirigent je Đorđje Pavlović.

Solisti: Sanja Kerkez (Aida), Nataša Jović Trivić (Amneris), Dušan Plazinić (Radames), Aleksandar Stamatović (Amonasro), Slavko Sekulić (Ramfis), Mihailo Šljivić (Kralj), Tatjana Mitić (Sveštenica) i Nenad Čiča (Glasnik).

U predstavi učestvuju i Orkestar, Hor i Balet Narodnog pozorišta, statisti i učenici Baletske škole Lujo Davičo. Autor libreta je Antonio Gislanconi.
Scenografiju su kreirali Dejan Miladinović i Miraš Vuksanović, kostime Milanke Berberović obnovila je Katarina Grčić, koreografiju je uradio Konstantin Kostjukov, izbor video materijala pripremio je Dejan Miladinović, a za video produkciju bio je zadužen Petar Antonović.

Jedna od najpoznatijih svetskih opera, Aida Đuzepea Verdija, u režiji gosta iz Bugarske Ognjana Draganova, pod upravom nemačkog dirigenta Pitera Leonarda, premijerno je izvedena 10. aprila ove godine.

 

makonda-tracker