Besplatna zabava za sve uzraste na Avalskom kulturnom letu

0
Treća po redu manifestacija Avalsko kulturno leto održavaće se svakog vikenda do kraja septembra na platou kod Avalskog tornja. U tom periodu organizovaće se niz besplatnih koncerata, pozorišnih predstava, ali i drugih zabavno kulturnih programa za sve uzraste

Sadržaji Avalskog kulturnog leta su ove godine podređeni roditeljima sa decom koji odluče da krenu na dnevni izlet u prirodu, ali i svim ljudima koji žele da pobegnu od gradske vreve i da se uz zanimljiv program opuste okruženi zelenilom. Program će se najčešće odvijati u toku dana, a ove godine plato će biti i znatno komforniji pošto su ubačeni i lejzi begovi, ali i igraonica za mališane.

- Ideja je da se napravi lep ambijent za ljude koji žele da se malo opuste tokom vikenda. Osim velikog broja koncerata organizovaće se i pozorišne predstave za najmlađe, a svoje tačke imaće i razni zabavljači. Za mališane je specijalno napravljen i Dečji kutak u parku igraonici na otvorenom. Tu će moći da se igraju na spravama, dobijaće besplatne bojanke i balone, ali i učestvovaće i u mnogim drugim igrama i programima za decu – kažu u preduzeću Emisiona  tehnika i veze, koje organizuje ovu manifestaciju zajedno sa Panorama barom, restoranom  na 119. metru tornja.

Ovog vikenda slušaće se lagane latino melodije, pošto će u subotu od 16 do 18 sati nastupiti fado sastav Latin azuro, a dan kasnije u istom terminu je bosanova bend Luz Azul. Koncerti, kao i propratni programi, održavaće se svake subote i nedelje do kraja septembra. Prvog meseca nastupiće nekoliko poznatih beogradskih klupskih bendova koji gaje laganiji zvuk, kao i letnji domaći sastav Đura i mornari.  Radno vreme tornja, odnosno “Panorama bara” i bašte kafea na platou je od 9 do 20 sati. U istom terminu su moguće i posete vidikovcu na 120. metru Avalskog tornja.

Cena regularne ulaznice je 150 dinara, za penzionere i decu je 70, dok mališani mlađi od sedam godina ne plaćaju. U ponudi je i VIP karta od 400 dinara koja podrazumeva i piće po izboru u Panorama baru, iz koga se takođe pruža lep pogled na Beograd.

 

makonda-tracker