Vlada Divljan i Ljetno kino večeras u bašti SKC-a

0
Uz hitove sa aktuelnog CD-a EP-a Četiri godišnja doba kao što su Samo jednu ljubav imam i Vodim te na more, Divljan i Kino će koncert u bašti SKC-a upotpuniti i legendarni hitovi Idola i ljubavne pesme njegove samostalne karijere u novim, lepršavijim izvedbama
Vlada Divljan, foto: Vladimir Šporčić
Vlada Divljan, foto: Vladimir Šporčić

Nastup u bašti SKC-a za Divljana ima i određen stepen nostalgije:

- Koliko je meni poznato prvi koncert ikad u bašti SKC-a održali su Idoli, mislim u junu 1981. godine, čime je na neki način otvoren taj prostor za koncerte. Drugi put sam tu svirao sa Le Cinema 1986. godine, a sada evo me treći put, opet sa nečim novim.

Ljetno kino Big Band poseduje jedinstvenu zvuk obogaćen mediteranskim duhom zahvaljujući neobičnoj postavci sa akustičnim gitarama, ukuleleom, klarinetom, harmonikom, čelom, perkusijama i predivnim višeglasnim pevanjem poreklom sa jadranskog ostrva Brač.

Bend čine gitarista Maks Juričić (ex Film, Vještice), Vlade Matulić (klarinet), Buki Filipović (standup bubanj), basista Marino Pelajić (ex Film, Haustor, Le Cinema), saksofonista i klavijaturista Psihomodo popa Jura Novoselić (ex Film, Haustor, Disciplina kičme) koji se sada pokazao kao izvanredan harmonikaš. Za električno čelo je zadužen Stane Kovačić, Ante Prgin-Surka za beatbox, a režiser spotova Radislav Jovanov-Gonzo za "sitne" udaraljke.

Ulaznice za koncert Vlade Divljana i Ljetno kino Big Banda mogu se kupiti po ceni od 900 dinara za pojedinačnu, odnosno 1.600 dinara za Kartu za dvoje, preko mreža Eventim, Ticketline i na blagajni SKC-a.

 

 

 

makonda-tracker