Nik Kejv ponovo na Exit-u

0
Čuveni rok muzičar Nik Kejv nastupiće na predstojećem Exit festivalu u nedelju, 14. jula.
Nik Kejv The Bad Seeds, promo foto
Nik Kejv The Bad Seeds, promo foto

Nik Kejv važi za kralja alternativnog rok zvuka, a ovaj umetnik po prvi put na Exitu izvešće svoje najveće hitove, na radost armije njegovih obožavalaca - kojima je ove godine podario povratnički album njegove matične grupe Bad Seeds, po imenu Push The Sky Away, koga je svetska kritika već ocenila kao jedno od najboljih izdanja ove godine.

- Nik Kejv i The Bad Seeds jedna su od najznačajnijih pojava na rok sceni u poslednjih 30 godina. Kejvov energično rokerski, a ipak visoko stilizovani nastup, ne ostavlja ravnodušnim sve širi krug publike još od 1983. godine. Radi se o umetničkoj magiji jedinstvene prirode koja u sebi fuzioniše teatralnost jednog Dejvida Bouvija, rokersku ekspresivnost jednog Igi Popa i poeziju mračne strane života jednog Lou Rida - izjavio je Dragan Ambrozić, programski selektor glavne festivalske bine.

Svaki njegov koncert posebno je intenzivan doživljaj o kome se potom dugo priča, a istorija njegovih pojavljivanja u našim krajevima dobar je primer za ovu tvrdnju. Tako  deo naših gradskih lokalnih legendi njegov mitski prvi nastup 1990. u beogradskom SKCu, u trenutku kad je bio na prekretnici izlaženja iz underground okvira ka opštoj slavi, prepričava i dalje. Mnogo godina kasnije, koncert Nik Kejva i benda Bad Seeds u beogradskoj Areni  2008. izabran je od strane kritike za najbolji strani koncert godine u našoj zemlji. Konačno, gostovanje njegovog garažnog rock projekta Grindermen na Exitu 2011, ostaje u pamćenju kao jedan od najeksplozivnijih nastupa svih vremena na Main stejdžu.

makonda-tracker