Novi album Daft Punk-a u prodaji

0
Nakon osmogodišnje pauze, čuveni dvojac Daft Punk vratio se na muzičku mapu albumom Random Access Memmories, koji se od srede, 29. maja nalazi u prodaji i na srpskom tržištu.
daft punk, foto promo
daft punk, foto promo

Tajanstveni par skriven iza metalnih kaciga, Tomas Bangalter i Gaj Manuel de Homem-Christo, nakon osmogodišnje pauze odlučili su da sve fanove obraduju pravim studijskim albumom Random Access Memmories.

Album o kome u superlativu priča ne samo fantastična ekipa poznatih saradnika, muzičara i producenata, već i muzička kritika širom sveta, snimljen je u najboljem studiju i nije se štedelo ni na čemu. RAM je sniman i produciran da zvuči kao da je izašao iz muzičkog studija krajem sedamdesetih i početka osamdesetih godina i baziran je na mešavini diska, soft roka i progresivnog popa, uz povremeno korišćenje čitavog orkestra i hora, da bi zvučao što bogatije. Za razliku od prethodnih albuma, Daft Punk su veoma retko koristili semplove ovoga puta, a osnovna ideja je bila da RAM bude slušan u celini, kao kompletan album.Osnovna ideja ove ploče je sažeta u naslovu jedne od novih pesama Give Life Back To Music.

- Tehnologija je učinila muziku dostupnom  na filozofski vrlo interesantan način, ali kada je svima omogućeno da stvaraju magiju, kao da je magija nestala - objašnjava Tomas Bangalter.

RAM ima 13 pesama, od kojih je prvi singl Get lucky već našao svoje obavezno mesto na A air play listi, a našao se i na prvom mestu liste radija B-92.

makonda-tracker