Oproštajni koncert Hon Lija 3. juna u Madlenianumu

0
Koncert korejskog tenora Hon Lia koji je stekao veliku popularnost na domaćoj sceni, posvećen kolegama, poštovaocima i svim ljubiteljima operske umetnosti biće održan 3. juna od 19 časova u Madlenianumu. Kako bi koncert učinio zanimljivijim, ovaj umetnik pozva

Hon Li se na sceni Madlenianuma posebno istakao glavnom i naslovnom ulogom u Leonkavalovim Pajacima, predstavi koju je na našoj sceni režirao gost iz Sankt Peterburga, Jurij Aleksandrov. Publika je svaki njegov nastup propratila ovacijama, posebno glavnu ariju Vesti la giubba. U ovoj ulozi on nije imao alternaciju, a obe solističke podele uživale su sarađujući sa njim.

Niz velikih rola u operi ostvario je na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, čiji je bio stalni član. U opštoj svetskoj oskudici tenora, njegov izostanak sa beogradskih scena, posebno sa scene Madlenianuma, neće biti lako nadomestiti niti mu pronaći pravu zamenu.

Goran Strgar je član mnogih projekata Madlenianuma, jer pored Pajaca svoj doprinos daje i u Mandragoli, a Kim Džin se afirmisao u Rimskoj operi u kojoj je proveo poslednjih sedam godina.

makonda-tracker