Celtic Rhythm: Koncert irskog plesa i muzike u Madlenianumu

0
U četvrtak, 30. maja na Velikoj sceni Madlenianuma nastupiće plesna trupa Celtic Rhythm, a ovaj događaj predstavlja fuziju irske i srpske kulture.
Celtic Rhythm, foto promo
Celtic Rhythm, foto promo

Plesna trupa Celtic Rhythm već deset godna neguje tradicionalni i moderni irski ples i pioniri su ove plesne discipline na Balkanu. Od 2011. godine trupa je postala član organizacije An Coimisiún le Rincí Gaelacha i međunarodno priznata škola irskog plesa. Takođe  uživa i podršku ambasade Irske iz Atine kao i konzulata u Beogradu zbog svojih zalaganja na promovisanju irske muzike, plesa i kulture u našoj zemlji. Njeni plesači su na međunarodnim takmičenjima u irskom plesu dobili brojna priznanja koja svedoče o tome da, iako mahom samouki, dostižu kvalitet plesa ravan onome koji se pleše na svetskim scenama.

Koncert je zamišljen kao veseli, šareni mozaik mnogih lica Irske, zavodljivog, raspevanog, razigranog, ali i onog buntovnog, sve ono što nam pada na um pri pomenu smaragdnog ostrva.  Ne zaboravljajući svoje korene, kroz originalne koreografije provlače se i prepoznatljivi elementi srpske tradicije, ističući na taj način praiskonsku povezanost naroda Balkana i Hibernije. Kako bi slika bila potpuna, bend sastavljen od vrhunskih muzičara, dobro poznatih na sceni koja prati irsku muziku, učiniće da se pozorišne daske pretvore u pab i naterati vas da poželite da i vi sa plesačima zaigrate.

makonda-tracker