Green Day donose punokrvnu rok produkciju na Kalemegdan!

0
Produkcija stadionskih pank-rokera Green Day 27. maja na Kalemegdanu spremaju pravi rok spektakl od skoro dva i po sata uz sopstvenu produkciju koja ka Beogradu putuje u 14 šlepera!
Green Day, foto: Promo
Green Day, foto: Promo

Da se na Callingu sprema punokrvni rok šou, svedoči i činjenica da se nacrt svetla sastoji od oko 700 različitih svetlosnih uređaja poslednje generacije, kao i da bend putuje sa oko 80 saradnika i binskih tehničara u pratnji, koji stižu u 7 specijalnih nightliner autobusa. Ulaznice za ovaj koncertni spektakl na Kalemegdanu, prodaju se širom Srbije i celog regiona u prodajnoj mreži Eventim, po cenama od 2790 za P2 zonu, 3390 za P1 i 3990 dinara za Fan pit, što su ujedno i najjeftinije cene ulaznica na 99 Revolutions turneji Green Day.

Sva tehnika na bini povezana je bežičnim signalom radi neometanog kretanja članova po bini širine 44 i visine 17 metara. Na bini će se nalaziti nekad nezaobilazni zidovi sastavljeni od pojačala, praksa poput koncerata iz najboljih dana stadionskog roka. Green Day ove godine i svira nekoliko stadiona u Evropi među kojima je i Emirates u Londonu na kojem se očekuje oko 70.000 fanova. Green Day predvode program i na nekoliko najvećih evropskih festivala ovog leta među kojima su Rock Im Park, Rock Am Ring, BBK Bilbao, Pinkpop, Werchter i drugi, a svakako se izdvajaju Reading & Leeds festivali gde će dve noći uzastopno nastupati pred oko 80.000 ljudi!

Prvi i jedini nastup grupe Green Day u ovom delu sveta baziran je set listi u nekoliko segmenata tokom kojih frontman benda Billy Joe Armstrong menja svoje omiljene gitare, njih čak 9! Energična set lista sadrži u proseku od 25 do 30 pesama, među kojima su svi najveći hitovi od albuma Dookie do aktuelne studijske trilogije Uno, Dos, Tre, ali i poneka obrada bendova kao što su Ramones i Blitzkrieg Bop, Queen We Will Rock You, AC/DC Highway To Hell, The Beatles Hey Jude ili Rolling Stones Satisfaction.

Atmosferu spremnu za usijanje već od 18 časova u velikom parku preko puta Kule Nebojša praviće domaćini večeri, novosadski legendarni pank-rok bend Atheist Rap, euforični skopski ska-pankeri Superhiks, te apsolutno jedan od najvećih regionalnih bendova Hladno pivo!

SATNICA:

18:00 Otvaranje vrata

18:15 - 18:50 ATHEIST RAP

19:05 - 19:45 SUPERHIKS

20:00 - 21:15 HLADNO PIVO

22:00 - 00:30 GREEN DAY




 

makonda-tracker