Wildmen, Threesome i Bag of dicks sutra u Gun klubu

0
Italijanski pank bend Wildmen, uz podršku sastava Threesome i Bag of dicks nastupiće u petak, 24. maja u Gun klubu.
Wildmen, promo foto
Wildmen, promo foto

Garage punk duo Wildmen nastao je u jednom rimskom baru kada su se u toku tuče sa lokalnom ekipom upoznali gitarista Đakomo Mansini i bubnjar Mateo Valićeli. Sa zgarišta ove bitke, izdigao se jedan od najzanimljivijih bendova vitalne italijanske pank scene koji u rodnom gradu puni klubove i eksplodira u energičnim nastupima.

Posle tri singla i nekoliko kompilacija na kojima su se pojavili, Wildmen potpisuju ugovor za svoj prvi dugosvirajući album i od sredine marta ove godine u ponudi su kataloga čuvene italijansko-portugalske etikete Shit Music For Shit People.

Jesen 2012. Godine bend je proveo na 22 dana dugoj evropskoj turneji, svirajući svake večeri i obišavši deset zemalja, prešavši više od 9000 kilometara, a kuriozitet je da su još uvek bili bez albuma. Očigledno da su ova dva momka uspela da dopru do dovoljnog broja zainteresovanih ljubitelja garažnog rokenrola sa tek nekoliko pesama i demo snimkom za prvu ploču.

Svakako u ovom trenutku najzanimljiviji novi garažni bend iz Evrope, apsolutno svestan novog razvoja žanra koji danas predvode imena poput Ty Segall, Thee Oh Sees i Black Lips, Wildmen su se svojim prvim albumom i beskompromisnim koncertnim nastupima izdvojili iz mora debitanata širom planete, a to miriše samo na veliku šansu da u narednih nekoliko godina eksplodiraju i globalno.

Kao gosti nastupiće lokalna atrakcija Bag of dicks, bubanj-bas duo koji je za manje od godinu dana skrenuo pažnju većem broju ovdašnjih garage pank poklonika i Threesome, surf-rok šampioni i verovatno najpoznatiji beogradski bend u inostranstvu koje nije Zagreb, Sarajevo ili Ljubljana.

Između bendova publiku očekuju setovi DJ dua Shit Music For Shi People i Bad Music For Bad People.

makonda-tracker