Ciklus koncerata najboljih studenata FMU

0
Flautistkinja Dragana Jovanović nastupiće u petak, 24. maja 2013. godine (20 časova) prvi put pozdraviti publiku Centra lepih umetnosti Guarnerius, uz klavirsku saradnju Meri Bojić Radojičić, a na programu će biti kompozicije Telemana, Baha, Nilsena i Martina.
Dragana Jovanović
Dragana Jovanović

Dragana će nastupiti u ciklusu koncerata FMU i Guarnerius nagrađuju koji je posvećen najboljim studentima Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Ulaz na koncert je slobodan.

Mlada flautistkinja je student treće godine FMU-a, u klasi prof. Ljubiše Jovanovića,  a dobitnica je brojnih nagrada na uglednim takmičenjima, od kojih izdvajamo I nagradu i zvanje Laureata na Međunarodnom takmičenju Davorin Jenko 2010. i 2011. godine.

Potvrda njenog kvaliteta je bio i poziv da se 2011. godine pridruži radu međunarodnog orkestra mladih  Toppenkurset u Norveškoj.

Dragana Jovanović je rođena 1992. godine u Prištini. Niže i srednje muzičko obrazovanje stiče u muzičkoj školi u Nišu, a u toku školovanja je osvajala brojne nagrade i priznanja na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Pohađala je seminare kod eminentnih flautista i pedagoga (Ljubiša Jovanović, Michae Kofler, Eugenia Moliner, Dejan Gavrić i drugi). Kao solista, orkestarski i kamerni muzičar nastupala je u svim značajnim dvoranama širom zemlje.

Aktivna je i kao flautistkinja hora flauta Lola klasik, pod rukovodstvom prof. Ljubiše Jovanovića, sa kojim nastupa u zemlji i inostranstvu, kao i Simfonijskog orkestra Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

makonda-tracker