Poslušajte novu pesmu Lollobrigide – Reklama

0
Sastav Lollobrigida po mnogima najveći electro-pop bend na području regije koji je za svoju pesmu Volim te 2009. godine dobio MTV nagradu, predstavlja novi singl Reklama.
Lollobrigida, foto: Promo
Lollobrigida, foto: Promo

Poslednji singl Stroboskop bend je postavio na svoju novu web stranicu i pozvao DJ-eve na remix pesme. Time su ujedno i zatvorili priču oko albuma Pilula. Novi singl je u potpunosti novo iskustvo za bend jer se radi o pesmi koja je snimana uživo bez elektronskih matrica.

Autor muzike i teksta je svestrana Ida Prester dok aranžman potpisuje ceo bend.

- S obzirom da smo hteli napraviti više analognu, organsku, rock and roll pesmu, a da opet bude dosta sintova, po čemu nas znaju, tražili smo pravi studio i producenta. Dosad nikad nismo radili sa živim bubnjem, uvek su sve stvari pravljene u potpunosti digitalno na matricu pa smo ovog puta rešili da probamo svirku uživo – komentariše Ida.

Pesma je napravljena u studiju Petra Rudića iz beogradskog benda Svi na pod. Sve je snimljeno u jednom danu i u jednom dahu, kako kaže bend. Korišćeni su neki skroz novi i netipični instrumenti kao def, stare Hammond orgulje s kojima je postignut retro zvuk.

 - U pesmi se radi o izneverenim obećanjima. U jednom trenutku imaš sve; život je kao u reklami, a u drugom trenu vidiš da je sve bilo lažno i plitko, baš kao u reklami. Takva je ljubav ponekad – zavodljiva i varljiva. Svi smo to prošli – komentarišu članovi benda novu pesmu.

 

makonda-tracker