Humanitarna svirka Nikole Radovića

0
Posle Tijane Ognjanović koja je otputovala za Hjuston i akcije koja je pokrenula celu Srbiju, humanost u glavnom gradu se nastavlja. U kafeu Kontra Bar u Strahinjića Bana 59 u četvrtak 16. maja u 21h počeće humanitarno veče sa Nikolom Radovićem učenikom serija

Cilj ove akcije jeste pomoć osobama sa teškom bolestima među kojima Danijela Kovačevič (19) koja je upala u budnu komu nakon sepse koju je dobila posle porođaja i Milan Novaković Lane (28) koji je oboleo od teškog oblika raka žučnih kanala.

Da bi se Danijela Kovačević izlečila mora na put i operaciju u Nemačku, za šta su potrebna velika novčana sredstva. Potrebno je 120 000 evra. Milan Novaković - Lane, je još jedna osoba kojoj je hitno potrebna novčana pomoć za lečenje u Sjedinjenim Američkim Državama. Od kada mu je u septembru, u 28. godini života, dijagnostifikovan teško operabilan tumor u žučnom kanalu, svakim danom Milanovo stanje se pogoršava. Zahvaljujući porodici i prijateljima, koji su uspeli da sakupe deo neophodnih sredstava, Milan se trenutno nalazi u Beču – Allegemeines Krankenhaus der Stadt Wien, Medizinischer Universitats campus. Jedina nada je nastavak lečenja na klinici Mayo u Arizoni. Kako Republički fond za zdravstveno osiguranje Srbije ne pokriva ovu vrstu lečenja, za troškove prve faze nedostaje još 150 000 evra.

Svi humani ljude mogu posetiti Kontra Bar u Strahinjića Bana 59 i svojim doprinosom pokazati humanost na delu zarad oporavka ovih ljudi.

makonda-tracker