The Prodigy i na Terraneo festivalu

0
Muzički festival Terraneo 2013. Biće održan od sedmog do devetog avgusta u Šibeniku, dok su se listi izvođača pridružili slavni britanski bend The Prodigy, kao i Dubioza Kolektiv, Cloud Nothings, Darkwood Dub, Krankšvester i My Buddy Moose.
Terraneo festival, promo plakat
Terraneo festival, promo plakat

Na vrhu spiska ovogodišnjeg Terraneo festival nalazi se jedno od najznačajnijih imena u istoriji elektronske plesne muzike - The Prodigy. Britanski sastav koji, uz Fatboy Slima i Chemical Brotherse, čini sveto trojstvo tzv. big beat podžanra elektronske plesne muzike, slobodno možemo nazvati miljenicima ovih prostora. U karijeri su prodali više od 25 miliona nosača zvuka, osvojili su mnoštvo nagrada među kojima se ističu dva puta osvojeni Brit Awards, tri puta MTV Video Music Awards, pet puta MTV Europe Music Awards, kao i dve nominacije za nagradu Grammy.

Osim Prodigy-ja, dosadašnjem lineupu Terranea 2013. pridružuju se još regionalne zvezde Dubioza Kolektiv, američki indie rok bend iz Klivlanda - Cloud Nothings, kultni andergraund sastav Darkwood Dub, hrvatski rep pank duo Krankšvester i odličan americana bend My Buddy Moose.

Jedna od glavnih novosti ovogodišnjeg Terranea je izlazak festivala na more, tj. na samu morsku obalu u područiju bivše kasarne Minerska, u kanalu Sv. Ante, na samom morskom ulazu u Šibenik.

U sklopu programa društvene odgovornosti, Terraneo će i ove godine na festivalu zaposliti određeni broj nezaposlenih osoba, kao i onih s poteškoćama u razvoju, te lečenih zavisnika. Ovakva praksa, započeta prošle godine, ima za cilj da osobama kojima je svakodnevni život otežan, omogućiti bar privremeno zaposlenje, kao i iskustvo koje im treba pomoći u procesu lakše integracije u zajednicu i društvo.

makonda-tracker