Njujorški reperi Afu-Ra i Onyx na festivalu Svi kao jedan

0
Treći hip hop festival Svi kao jedan biće održan za vreme tri vikenda tokom juna, a nastupe na ovom događaju potvrdili su slavni reperi iz Njujorka Afu-Ra i Onyx.
Afu Ra, foto promo
Afu Ra, foto promo

Hip Hop festival Svi kao jedan ove godine održaće se tokom tri vikenda u junu mesecu (od osmog do 24. juna ) i to na nekoliko lokacija u Beogradu, a pod generalnim pokrovieljstvom energetskog pića Guarana.

U Depo magacinu, 14. i 15. juna nastupiće čuveni  njujorški reperi Afu-Ra i Onyx.

Afu-ra je umetničko ime Arona Filipa, koji je najveću slavu stekao krajem devedesetih godina. Poznat je i pod imenom Poisonous Taoist, a osim što je jedan od najtalentovanijih andergraund repera sa Istočne obale, veliki je poznavalac borilačkih veština. Njegov debi singl Whirlwind Thru Cities izašao je 1998. godine i ušao u top 20 Billbordove liste rep singlova, posle čega su usledili hitovi Defeat i Mortal Kombat. Prvi album izdao je tek krajem 2000. godine, pod nazivom Body of the Life Force, koji su producirali između ostalih DJ Premier i DJ Muggs, a na albumu su gostovali GZA (Wu Tang Clan), Masta Killa i M.O.P. Kao član Gang Starr fondacije, imao je veliku podršku pokojnog producenta i velike hip hop legende Guru-a, koji je pored brojnih muzičara gostovao na njegovom drugom izdanju iz 2002. godine pod nazivom Life Force Radio.

Onyx su hardkor hip hop bend iz Njujorka, sigurno najpoznatiji po svom hitu Slam sa njihovog prvog izdanja iz 1993. godine Bacdafucup. Grupu čine Sticky Fingaz, Fredro Starr i Sonsee. Zahvaljujući izdavačkoj kući Def Jam, već s prvim albumom su imali veliki komercijalni uspeh, spot za singl Slam često je emitovan na MTV-ju, a gosotvali su u hitu benda Biohazard za pesmu Judgement night, koja je rađena za istoimeni film. Svoj drugi album All We Got Iz Us izdaju 1995. godine, koji je pobrao pozitivne kritike.. Treći album Shut 'Em Down  iz 1998. godine imao je izuzetan uspeh i dostigao čak deseto mesto Billbordove liste albuma.

U singlu React gostuje im tada mladi i neafirmisani reper 50 Cent, kome će to biti prvi nastup za veliki label, dok im je DMX gost u drugom singlu Shut ‘Em Down. Posle velikog uspeha ovog albuma, Onyx napuštaju Def Jam i sledeća dva albumaBacdafucup Part II i  Triggernometry izdaju za Koch Records. Posle višegodišnje pauze, Onyx minule godine izdaju album Cold Case Files: Vol 2.



TAGOVI: festival123
makonda-tracker