Džo Satrijani objavio novi album

0
Poznati gitarista promovisaće Unstoppable Momentum na evropskoj turneji u okviru koje će održati koncert 24. maja u Sava centru u Beogradu.
Džo Satrijani, foto: www.satriani.com
Džo Satrijani, foto: www.satriani.com

Ulaznice za koncert Džoa Satrijanija u Beogradu mogu se naći na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim po cenama od 1.800, 2.100, 2.500 i 3.000 dinara.

-Odlučio sam da se ne obuzdavam u isprobavanju novih stvari. Novi ljudi su u bendu, nove pesme, ako treba sečem pesme na pola ili sviram unatraške... Šta god da mi padne na pamet, sve je u cilju nastavka mog muzičkog istraživanja - kaže Satrijani.

Za snimanje albuma Unstoppable Momentum, sa 11 novih kompozicija koje svaka ide u različitom pravcu i sadrži raznolike muzičke uticaje, Satrijani je odlučio da rizikuje i okupi novi prateći bend, u kome su bili klavijaturista Majk Kineli, basista Kris Ceni i bubnjar Vini Kolajuta.

- Kineli je bio lak izbor. Briljatan je i na gitari i na klavijaturama, ali uzeo sam ga pre svega zbog klavijatura, jer ih svira sa stanovišta gitariste, što je jedinstveno. Što se tiče basa, tražio sam nekog ko može svirati mnogo različite muzike, a Čejni je član Jane's Addiction i razume da zvuk i energija nose poruku važniju od tehnike sviranja. Za bubnjara sam tražio nekog ko može doći i stvarno iznenaditi sve kako svira! Rizikovao sam, ali je ispalo sjajno, od prve minute ujedinili smo se i stvarno zakucali pesme - ističe Satrijani.

Album Unstoppable Momentum, koji je sa producentom Majkom Frejzerom sniman početkom godine u studiju Skywalker Ranch u SAD, objavljen je 7. maja, a prethodio mu je u aprilu spot za pesmu A Door Into Summer.

- A Door Into Summer proslavlja dolazak leta i pustolovina, zabave i odrastanja. To je stvar o mojim uspomenama na srednju školu. Te uspomene traju čitav život i još mi daju dobar osećaj kad leto pristigne. Snimanje pesme bliske tvom srcu uvek te nauči nečem novom o samom sebi - kaže Satrijani.

Prateći bend na predstojećoj turneji koja posećuje Beograd činiće pored Kinelija za klavijaturama i na gitari, basista Brajan Beler i bubnjar Marko Mineman, a Satrijani poručuje:

- Tako sam uzbuđen što ću razvaljivati binu sa ovim novim bendom. Vidimo se na turneji...

 

makonda-tracker