Novi singl Hladnog Piva - Na ovim prostorima

0
Hladno pivo objavilo je novi singl Na ovim prostorima, koji se ne nalazi na poslednjem CD albumu Svijet glamura (2011) i najavljuje novu fazu u radu zagrebačkog benda.
Hladno pivo
Hladno pivo

Na ovim prostorima Hladno pivo će premijerno uživo odsvirati na svom velikom koncertu 25. maja na zagrebačkoj Šalati, a potom ih očekuju brojni nastupi u regionu poput Arsenal festa, koji se održava u Kragujevcu 27, 28. i 29. juna.

- Pesma je nastala u jednom dahu i bez puno pisanja, brisanja pa opet pisanja i brisanja kao što to obično biva kod mene. Naime, putujući kombijem uzduž i poprijeko ovim prostorima uočio sam neverovatne podudarnosti, da ne kažem sličnosti u mentalitetu ljudi, kao što su recimo u ljubavi, mržnji, pečenom mesu i Kiki bombonama...- kaže pevač Mile Kekin.

Na ovim prostorima, zamišljena je, kao neka vrsta vizitke lepe naše domovine kada uđemo u novu asocijaciju naroda i narodnosti zvanu EU, čisto da posle ne bi govorili da im niko nije rekao s kim imaju posla - objašnjava Mile.

Pesma Na ovim prostorima stvarana je u prostorima PreSent studija u Strmcu početkom 2013. godine, nakon čega je producentsku palicu preuzeo Bred Blekvud (Brad Blackwood), inače dobitnik Grammy-a, ujedno poznat i po radu sa velikim imenima, a Maroon 5, Against me, Calexico, Hatebreed, Euphonic Masters, Memphis Tennessee USA... Za mastering bio je zadužen Denis Mujadžić-Denyken.


Nedavno je došlo do do promena u postavi Hladnog piva, jer posle odlaska dugogodišnjeg člana trubača Stipeta Mađora Božinovića, bend sada ponovo svira kao četvorka - pevač Mile Kekin, gitarista Zoran Subošić-Zoki, bubnjar Mladen Subošić-Suba i basista Krešimir Šokec-Šoki - uz pridruženog multiinstrumentalistu Miljka Kiša-Dedu.

makonda-tracker