Sastav Karne objavio novi album – Diktatura amatera

0
Vokalno infantilni sastav Karne objavio je album Diktatura amatera za Croatia Records.

Karne čine poznata lica kao što su pisac i autor humoristične serije Lud, zbunjen, normalan Feđa Isović (akustična gitara), glumac Goran Navojec (saksofon, back vokal), glumac Miraj Grbić (vokal), doktor Ervin Buševac Shirley (gitara), doktor Alen Pilav (klavijature), muzičar i režiser Nihad Vranić (bas), muzičar  Igor Žolkević (bubanj) i muzičar i osnivač benda Bombaj Štampa Nedim Babović (gitara, logistika).

- Nakon sloma sistema socijalističkog samoupravljanja, a koji karakterizira razbijanje modernih institucija besklasnog društva i oblikovanja novih nacionalnih oligarhija, nastaje društveno uređenje poznato kao Diktatura amatera - objasnili su momci iz benda odakle ime albumu. 

Bend Karne osnovan je u januaru 2010. godine iz potrebe članova benda da se neartikulisano  oglase po svim nevažnim pitanjima. Već po samom osnivanju benda, donesen je i statut koji je precizno definisao  ponašanje članova Karna. Jedno od tih pravila, ono koje kaže da za prijem u Karne kandidat mora ispunjavati najmanje dve karakteristike: ne sme da  zna da  svira  i mora da konzumira alkohol tokom proba i svirki je u mnogome doprinelo definisanju prepoznatljivog zvuka koji karakterizira njihovu svirku. 

Singl Bićeš na televiziji, koja je ujedno i otvarajuća pesma na albumu, posprdno govori o hvatanju svojih 5 minuta slave sa zanimljivim stihovima Bićeš na televiziji, bićeš na malom ekranu, gledaće te preko televizije, javi tetki, komšiji, jaranu, a pesmu besplatno možete preuzeti na radio.crorec.hr

 

 

makonda-tracker