Slobodan Trkulja izdao novi album

0
Kraljevstvo Balkanopolis ili Kingdom of Balkanopolis je novi album Slobodana Trkulje i remek delo moderne srpske tradicije, gde se boja Trkuljinog izuzetnog glasa, srpskih gajdi, frule, kavala i vizantijskog pojanja sreće sa simfonijskim i rok zvukom britanske
Kraljevstvo Balkanopolis, promo foto
Kraljevstvo Balkanopolis, promo foto

Kraljevstvo Balkanopolis sniman je u 4 zemlje na 2 kontinenta i predstavlja Srbiju na potpuno nov način. Album je produciran u Real World Studios Pitera Gabrijela u Engleskoj. Na albumu su radili vrhunski engleski i američki producenti, dobitnici prestižnih Grammy nagrada (Ričard Evans, Tčad Blejk, Adam Ajjan). Pored Trkulje i srpskih muzičara učestvuju i poznati britanski muzičari Dejvid Rouds, Džon Giblin, Toni Levin poznati po saradnji sa svetskim zvezdama kao što su Pol Makartni, Džon Lenon, Eni Lenoks, Peter Gabriel, Fil Kolins, Simple Minds.

Za orkestarske deonice je bio zadužen Metropole Orchestra iz Holandije, dobitnik Grammy nagrade, koji je sarađivao i sa umetnicima kao što su Andrea Bočeli, Frenk Sinatra, Areta Frenklin i dr.

Specijalni gosti na albumu su vizantijski pojci/monasi manastira Kovilj što predstavlja izvestan presedan. Ričard Evans, britanski producent, bio je oduševljen izuzetnom akustikom crkve koviljskog manastira i u njoj je snimio Trkuljin vokal i sve druge vokale na albumu.

Postprodukcija albuma je radjena u Gateway Mastering Studios u Americi, mestu gde i sve svetske zvezde kao Bijonse, Džon Bon Jovi, Rolingstonsi i Coldplay masteruju svoje albume.

Muzika sa albuma Kraljevstvo Balkanopolis će biti korišćena kao osnova za veliki šou koji Trkulja priprema u saradnji sa svetskim televizijskim magnatom, vlasnikom firme Alfacam. Alfacam je snimao i prenosio O.I. u Pekingu, Londonu, inaguraciju Putina i Medvedeva, koncerte Rolling Stones, Robbie Williams itd.

Trkuljin spektakularni šou će imati premijeru u okviru kandidature Novog sada za evropsku prestonicu kulture 2020. i biće emitovan u preko 40 zemalja širom sveta.

makonda-tracker