Svetski didžejevi tresu Dance arenu

0
Ovogodišnje eksluzivno izdanje Dance arene na Exit festivalu predstaviće zajedničke back to back nastupe najvećih DJ zvezda današnjice. Među imenima koja su ranijih godina obeležila jednu od najvećih elektronskih bina na svetu, ove godine nalaze se Sasha i Joh
Carl Cox na jednom od nastupa
Carl Cox na jednom od nastupa

Velike DJ zvezde i legende progresivnog trens i haus zvuka Sasha i John Digweed su svetsku slavu stekli upravo kao tandem famozne etikete Renaisannce za koju su 1994. godine izdali trostruki miks album The Mix Collection. Dve godine posle izdaju dupli album Northern Exposure čija popularnost dovodi do još dva nova nastavka albuma 1997. i 1999. godine, a njih apsolutno najtraženijim svetskim DJ tandemom. Prošle godine su eksluzivno nastupali zajedno na Coachella festivalu, a ove godine dolaze u četvrtak 9. jula na Dance Arenu da slave deset godina Exit festivala.

Dance Arena dočekuje i dva vodeća imena današnje minimal tehno i haus scene – Richie Hawtin i Dubfire nastupiće zajedno u petak 10. Jula. Biće to njihov prvi back to back set iako u poslednje vreme često nastupaju na istim binama i sarađuju u studiju. Poznat kao polovina dueta Deep Dish, Dubfire u poslednjih par godina izdaje solo sa velikim uspehom na njegovoj SCI+TEK, kao i famoznim etiketama Cocoon, i M_nus što mu je nedavno donelo dve Beatport nagrade za najboljeg tehno i minimal izvođača. Richie je prošle godine obeležio deset godina postojanja svoje etikete M_nus koja je deceniju dočekala upravo na svom vrhuncu. Carl Cox i Green Velvet nastupiće back to back na Exit festivalu u nedelju 12. Jula. Verovatno najpopularniji DJ svih vremena i doajen čikaške DJ scene ukrstiće zvuk po prvi put u svojoj višedecenijskoj istoriji za miks pultom. Sudar dva velikana je praktično sastavljanje jednog sveta budući da obojica vole obilje fanka i tipičan čikaški džek ritam o čemu upravo Velvet peva u svom aktuelnom singlu The Case Of Lost Jacksters.

Ovogodišnji Exit festival održaće se od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi. Ulaznice za deseti Exit mogu da se kupe u pretprodaji putem sajta Gigstix.com po ceni od 5990 dinara, što iznosi 40 odsto popusta u odnosu na redovnu cenu ulaznice od 9990 dinara.

makonda-tracker