Kings of Strings objavili koncertni DVD - Live in Belgrade 2012

0
Gitarska supergrupa Kings of Strings koju čini trio svetski priznatih majstora gitare, Tomi Emanuel, Vlatko Stefanovski i Štokelo Rozenberg, objavila je duplo izdanje, DVD i CD sa snimkom prošlogodišnjeg koncerta u Sava centru.
King of Strings, foto: Promo
King of Strings, foto: Promo

Na DVD izdanju Live in Belgrade 2012 se nalazi i bonus dokumentarni film o dvogodišnjem procesu nastajanja grupe, zajedničkim probama i razgovorima sa trojicom gitarista. Film je realizovala produkcijska kuća Propaganda Film, montažu potpisuje Vladimir Milovanović, a direktor fotografije je Vladimir Miladinović. DVD izdanje će biti predstavljeno u četvrtak 25. aprila na otvorenoj promociji u prizemlju šoping centra Ušće sa početkom od 18 časova kada će Kings of Strings pred okupljenima izvesti i nekoliko numera, kao i potpisivati DVD čija će cena samo u četvrtak na promociji biti 1200 dinara, dok će se na koncertu i u redovnoj prodaji koštati 1.500 dinara.

Pogledajte dokumentarni film sa DVD izdanja:

Trio Kings of Strings održaće novi veliki koncert 27. aprila u Sava centru sa izmenjenim repertoarom i nekim iznenađenjima za ljubitelje gitare. Ulaznice su već u prodaji na blagajnama Sava centra i Eventima po cenama u pet kategorija od 1500, 1900, 2300, 2800 i 3200 dinara, dok se rezervacije najboljih mesta u sali mogu izvršiti u direkciji Guitar Art festivala pozivom na broj 011/220-6244.

Posle prvog zajedničkog albuma First Step i rasprodate turneje, trio virtuoznih gitarista vraća se na mesto gde je sve počelo, i dalje u matičnoj Guitar Art produkciji, ali ovog puta samostalno, izvan festivalskog programa. Tomi, Vlatko i Štokelo u Beograd dolaze tri dana pred koncert kako bi pripremili publici još jedno muzičko putovanje, ovog puta sa novom i dopunjenom set listom uz još nekoliko iznenađenja za sve ljubitelje gitare.

- Novi nastupi u ovom sastavu me čine izrazito raspoloženim, jer se radi o retkoj prilici i neverovatnom iskustvu. Kings of Strings su poseban deo naših karijera i nešto što nas, verujem, sve zajedno veoma inspiriše. Odlično funkcionišemo zajedno i mislim da je to i publika prepoznala - reči su Tomija Emanuela pred nove koncerte u Zaječaru (26.04), Beogradu (27.04), Zagrebu (29.04),  i Ljubljani (30.04).

 

makonda-tracker