Rudimental prvi na UK Top Chart listi

0
Britanski sastav koji će na ovogodišnjem Exit festival nastupiti okviru X-Bass Takeover programa u eksluzivnom izdanju uživo sa bendom, Rudimental našao se na prvom mestu jedne od najvažnijih svetskih muzičkih top listi UK Top Chart sa pesmom Waiting All Night
Rudimental, foto promo
Rudimental, foto promo

Veliki uspeh zvezda UK bass scene još više dobija na značaju kada se uzme u obzir činjenica da su prvo mesto osvojili na glavnoj britanskoj singl listi, a ne na listi koja se bavi samo elektronskom muzikom. Rudimental su iza sebe ostavili uvek popularnog Džastina Biebera, koji je drugom mestu liste, Daft Punk su treći, a nadmašili su i Pink, Pitbulla i Kristinu Agileru, kao i novi hit korejske senzacije, Psya.

Pesma Waiting All Night je nastala iz saradnje sa pevačicom Elom Ajr, a ukupna prodaja singla u prvoj nedelji od izdavanja je bila preko 107.000 primeraka. Član sastava Rudimental, Pirs Aget se zahvalio fanovima rečima - Vau! Hvala svima vama koji ste nas podržali, sve vas volimo! Ovo je nestvarno -.

Veliku pažnju javnosti privukao je i spot za ovu numeru koji opisuje istinitu životnu priču Kurta Jegera, ekstremnog vozača BMXa, koji se nakon nesreće i gubitka noge uspešno vratio sportu koji voli.

Sastav Rudimental ćemo imati prilike da vidimo na ovogodišnjem EXIT Festivalu, gde će nastupiti u okviru X-Bass Takeover programa u eksluzivnom izdanju uživo sa bendom. Njihov Live performans je nekarakteristična verzija živog izvođenja ove vrste muzike i kao takav, biće pravi spektakl za publiku. Rudimental će tokom nastupa na glavnoj bini festivala predstaviti hit Waiting All Night kao i materijal sa svog debi albuma Home koji izlazi krajem aprila.

makonda-tracker