Edin Karamazov i Katarina Jovanović zajedno u Domu omladine

0
Talentovana solo-pevačica Katarina Jovanović i slavni lautista Edin Karamazov održaće zajednički nastup u četvrtak, 25. aprila u Velikoj sali Doma omladine Beograda, sa početkom u 20 časova.
Edin Karamazov, foto promo
Edin Karamazov, foto promo

Katarina Jovanović i Edin Karamazov pevaju i sviraju o dešavanjima u sirotinjskim četvrtima Madrida, u jevrejskim kvartovima, za mavarskim soframa, ali i u uličicama nekadašnjeg Londona.

Pesme Daulanda, ljubavne numere i uspavanke sefardskih Jevreja Tonadillas Enrike Granadosa i Sedam španskih narodnih pesama Manuela de Falje, čine srž programa koje će ovo dvoje umetnika izvesti 25. aprila, na svom prvom koncertu u Domu omladine Beograda.

Katarina Jovanović i Edin Karamazov počeli su da sarađuju u Beogradu na Dunav festu 2011. godine i nastavili u Aleksandrovcu župskom na Kozart festivalu 2012. godine. Ovaj koncert je nastavak tih zvučnih i emotivnih istraživanja.  Pripremajući snimanje prvog zajedničkog kompakt diska u Hrvatskoj pred kraj ove godine, Katarina i Edin ovaj koncert posvećuju ideji o večnoj ljubavi, patnji i nepredavanju.

Katarina Jovanović nastupa već 12 godina na svim velikim koncertnim i operskim scenama Evrope. Do sada je održala skoro 500 koncerata i ostvarila mnogobrojne uloge u različitim produkcijama od Beograda do Brizbejna i od Londona do Čikaga, Johanesburga, Kejp Tauna itd.  Sarađivala je sa brojnim eminentnim orkestrima i dirigentima kao što su Žan Klod Kazadesus, Žak Mersje, Kristijan Kurnan, Ajvor Bolton, Andreas Delfs, Isak Karabčevski, Paskal Rofe, Aleksandar Rahbari. Ostvarila je i veliki broj snimaka za domaće i regionalne televizijske i radio stanice.

Edin Karamazov je tokom prethodne dekade afirmisan kao jedan od najuzbudljivijih i najharizmatičnijih lautista u svetu.  Potvrdila su to brojna priznanja kritičara u Evropi i Americi koja je dobio za svoja virtuozna i emocionalna izvođenja dela od 16. veka do muzike balkanskih Roma. Prvi solo nastup na lauti imao je 1998, kao zamena u poslednjem trenutku za legendarnog Džulijana Brema. Od tada je izveo i snimio više od 80 kompakt diskova s brojnim umetnicima i međunarodnim ansamblima za ranu muziku.

makonda-tracker