Lollobrigida i Zemlja gruva večeras na otvaranju Parobroda

0
Renovirani prostor Ustanove kulture gradske opštine Stari grad - Parobrod biće otovoren u četvrtak 18. aprila u 19 časova.

Kao osnivač Parobroda, Opština Stari grad je u potpunosti preuzela obiman i zahtevan posao rekonstrukcije svoje Ustanove kulture, vodeći računa da sve vreme dok radovi traju, ustanova kulture ne prekida sa radom, pa su paralelno bila obezbeđena i sredstva za sve programske aktivnosti.

Gradska opština Stari grad je prepoznala potrebu i značaj da se ovaj prostor, već decenijama namenjen programima obrazovanja, umetnosti i kulture pre svega osavremeni, privede nameni i postane dostupan svima onima koji žele da doprinesu razvijanju kulturnog identiteta naše opštine i grada Beograda.

Posle dugog i napornog posla na uređivanju unutrašnjosti jedne od najlepših zgrada u Beogradu, sada ponovo radi bioskop, a sa njim i teatar, DUPLEX galerija, kamerna muzička scena na spratu, scena za pop i rok u prizemlju, za džez i haus u podrumu. Baletska sala, sala za dečije radionice i 2 radioničarska aneksa, velika sala za predavanja i konferencije, biblioteka za literaturu iz oblasti umetnosti, arhitekture, dizajna i stripa.

makonda-tracker