Dame sviraju večeras u nastavku serijala Bluz za B

0
Koncept Blues Session biće održan u utorak, 16. aprila u Klubu Doma omladine Beograda, sa početkom u 21 čas, a ovom prilikom posetioci će imati priliku da čuju bluz u izvođenju domaćih muzičarki.
Ana Radžić, foto promo
Ana Radžić, foto promo

Do ovog momenta potvrđene liste učesnika Blues Sessiona:  Aleksandra Bjeloš - bubnjevi, Ana Radžić - usna harmonika, Daniela Poljak - gitara, Marina Mikša - gitara i glas, Milan Petrović - klavijature, Bojan Vulin - gitara, Aleksandar Đukić - bas i glas.

Na Blues Session-u Dame sviraju bluz, kao specijalni gost nastupiće poznata domaća džez pevačica Katarina Kačunković.

- U ona vremena kada sam kao mlad bluz fan počeo da odlazim na koncerte bilo je očigledno da žena nema previše ni u publici a kamoli na bini. Na svu sreću danas je sve drugačije. Žene su u velikom broju prisutne na bluz koncertima u publici, a u sve većem broju i to vrlo uspešno počinju da na bini, sa svojim muškim kolegama, sviraju bluz i to sviraju upravo muške instrumente (bubnjeve, gitare...). Sa željom da se ova tendencija, koja je osvežila i oplemenila domaću bluz scenu promoviše, džeming u okviru ciklusa Bluza  za B, u utorak, 16. aprila biće posvećen damama koje sviraju bluz i koje će na sceni sa svojim muškim kolegama pokazati koliko su sjajne - navodi domaćin koncepta Bluz za B, Aleksandar Đukić, The Untouchables.

makonda-tracker