Elvis Jackson sutra u Domu omladone Beograda

0
Popularna regionalna grupa, koja svake godine održi po nekoliko evropskih turneja, bend Elvis Jackson nastupiće u petak, 12. aprila u sali Amerikana Doma omladine Beograda, sa početkom u 21 čas.
Elvis Jackson, Fotomitru foto
Elvis Jackson, Fotomitru foto

Bend koji ove godine slavi jednu i po deceniju postojanja, Elvis Jackson iza sebe imaju četiri izuzetno uspešna albuma, deset video spotova i mnogobrojne nastupe. Tokom njihove karijere, bilo je izmena, kako u postavi, tako i u zvuku benda.

- Moglo bi se reći da su se od 2007. godine dogodile značajne izmene, odnosno došlo je do personalnih promena u bendu. Ja sam zauzeo poziciju bubnjara. Od tada je nastao preokret u samom zvuku, od ska panka do pank roka. Album Against The Gravity nastao je u brzini, a doneo je veliki uspeh. Odjednom smo nastupali na velikim festivalima sa bendovima kao što su Faith No More, Anthrax, Bloodhound Gang, Sepultura, Soulfly, Manic Street Preachers, Arch Enemy, Guano Apes, ali takođe i po svim mogućim klubovima širom Evrope. Značajna nam je bila i saradnja sa producentom Bilijem Gouldom iz grupe Faith No More. Danas smo spremni za nove izazove, dolazi nam peti album i nadamo se da možemo opet obradovati fanove i postići nove velike uspehe kaže - Marko Soršak, bubnjar sastava Elvis Jackson.

Ova grupa često nastupa, kako u koncertnim prostorima, tako i na velikim evropskim festivalima.

- Teško je izdvojiti, ali postoje nastupi koji su nam posebno dragi, a među njima su i koncerti u Srbiji. Želja nam je da sviramo turneje sa grupama poput NOFX, Pennywise, Sick of it All. Što se tiče festivala, veoma nam je drago što smo nastupili na velikom broju značajnih manifestacija. Jedva čekamo leto. Švajcarska, Austrija, Nemačka - mi dolazimo - govori Marko.

U okviru predstojeće mini turneje, grupa će nastupiti u nekoliko gradova u regionu.

- Naša kratka turneja počinje ovog četvrtka u Zagrebu u Močvari, kada ovaj klub slavi četrnaesti rođendan. U petak, 12. aprila nastupamo u Domu omladine Beograda, dan posle u novosadskoj Fabrici i u nedelju, poslednjeg dana ove mini koncertne avanture, sviramo u klubu Cinemas u Sarajevu. Reč je o koncertnim prostorima čiji su kapaciteti od 300 do 500 ljudi i nadamo se da će biti totalna ludnica na svim koncertima. Imamo sjajno iskustvo sa balkanskom publikom i očekujemo odličan fidbek - navodi Soršak.

Elvis Jackson će uskoro objaviti svoje peto izdanje.

- Planiramo da album bude spreman za tržište negde na jesen, a opet ćemo prirediti mešavinu svega i svačega i malo drugačiji, energičniji album od prethodnog. Prvi objavljeni singl Window se razlikuje od ostatka pesama koje će zauzeti mesto na novom izdanju. Nemojte se zavaravati i pitati šta se to desilo sa nama, nismo omekšali. Naprotiv, novi singl je samo varka. Album će biti glasan i brz, sa jakim gitarskim rifovima  - ocenjuje muzičar i dodaje - Oni koji su već bili na našim koncertima znaju šta se može očekivati. Onima koji nisu nikada bili poručujemo da dođu, ostave brige kod kuće, opuste se i uživaju zajedno sa nama -.

makonda-tracker