Velikani Berklija i klabing inspirisan džezom u Mikser House-u

0
U petak, 12. aprila posetioce prostora Mikser House u Savamali očekuje Mikser Jazz Marathon, koji počinje fristajlom DJ Mad Hatter, nastavlja se nastupom jednog od najboljih džez muzičara sa ovih prostora, Georgija Šareskog i njegovog kvarteta, a u završnici l
Georgi Šareski, Dimitri Petrovski foto
Georgi Šareski, Dimitri Petrovski foto

U 21 čas će nastupiti DJ Mad Hatter, beogradskoj publici poznat po atraktivnim izvođenjima, koji za petak obećava kombinaciju džez, fank i afro ritmova. Posle zagrevanja uz prepoznatljiv fristajl Vladimira Đorđevića, u okviru progama nasatalog u saradnji Miksera i Multikultivatora Berklee Clinics Belgrade Sessions, u 22 časa nastupiće Georgi Šareski kvartet iz Skoplja.

Georgi Šareski je tridesetogodišnji kompozitor, aranžer i gitarista, poznat kao lider Georgi Šareski kvarteta. On je jedan od najproduktivnijih makedonskih muzičara, prepoznatljiv i van granica Balkana kao veoma plodan kompozitor i gitarista jedinstvenog stila. Ovaj bivši đak i stipendista Berklija, iza sebe ima pet autorskih albuma, sa više od 50 kompozicija, internacionalna izdanja, nastupe na renomiranim džez festivalima širom Evrope, a sarađivao je i sa mnogim priznatim muzičarima, što ga čini jednim od najboljih džez muzičara sa ovih prostora.

Pored Georgija Šareskog, u kvartetu su Ivan Ivanov (tenor saksofon, flauta), Oliver Josifovski (kontrabas) i Goce Stevkovski (bubnjevi). Kvartet je snimio pet albuma, u kojima se balkanski ritmovi susreću sa popularnim muzičkim formama, stvaraćući neponovljiv zvuk. Na poslednjem albumu su sarađivali sa italijanskim trubačem Lukom Akvinom, a često nastupaju i sa jednim od najcenjenijih evropskih saksofonista Frančeskom Berzatijem.

Od ponoći atmosfera u Mikser House-u će se zagrejati uz zvuke elektronske muzike inspirisane džezom i fankom. Inspirativni lajnap čine: Side 1, jedan od najistaknutijih dram end bejs muzičara iz Srbije, Necone, prepoznatljiv po umeću stapanja brojnih muzičkih žanrova, Spacewalker, autor radio emisije na B92 Balanso i iskusni poznavalac plesne muzike i Groove Diggers, tročlani saund sistem.

Ulaz na Mikser Jazz Marathon je slobodan uz pozivnice koje će se deliti na Mikser Beograd Facebook stranici, a karte će moći da se kupe po ceni od 250 dinara pred početak i tokom muzičkog programa.

makonda-tracker