Novi album grupe Depeche Mode u prodaji

0
Poslednje ostvarenje slavnog benda Depeche Mode, trinaesti album pod nazivom Delta Machine od ponedeljka, osmog aprila biće u šprodaji u domaćim muzičkim radnjama.
Depeche Mode, foto promo
Depeche Mode, foto promo

Njhov trinaesti album sastava Depeche Mode spaja smelost i kreativnost koje su osigurale uspeh slavnih prethodnika, albuma Songs Of Faith And Devotion i Violator.

- Prvi put smo zajedno slušali demo snimke i dopao nam se pravac kojim smo krenuli. Puno puta ranije, napravili bismo pesmu  koja bi nam se dopala, ali bi onda svako od  nas imao svoju ideju u kom smeru bi ta pesma trebalo da ide, da bi bila još bolja. Probali bismo deset različitih načina, a jedan bi bio i rege. Nikada ne funkcioniše,  ali mi uvek pokušamo. Ovoga puta nismo to morali da radimo - uz osmeh priznaje Martin.

Za više od trideset godina karijere, pioniri elektro popa prodali su više od 100 miliona ploča, rasprodali većinu  najvećih svetskih stadiona, imali pedesetak singlova/albuma na top listama u Americi i Britaniji.

Ovoga puta, oblik koji su dobijale nove pesme, najviše je vukao ka bluzu.

- Uticaj Delta bluza, pomalo usporenog, pomalo ljigavog, pomalo prljavog - objašnjava Gahan, a Martin dodaje - Ovo je naša verzija bluza. Sviramo bluz već duže vreme, na naš način.  Ako se vratite ploči Violator, tamo ima dosta pesama koje vuku na bluz, kao i na albumima Songs Of Faith And Devotion i Ultra. Mislim da  smo tek sada spremni da taj bluz iskreno prihvatimo i da ga učinimo očiglednijim u naslovu -.

- Definitivno ima uticaja bluza - objašnjava Gahan i dodaje - Ono što spaja sve pesme je poziv za pomoć. To je takođe element bluza.Ono kao kad kukaš nad svojim  problemima, a na kraju te muzika spase -.

Sva 3 formata Delta Machine albuma (regularan CD, Deluxe CD i LP (2)) u prodaji su u našim muzičkim radnjama.

makonda-tracker