BLUZ ZA B: Koncert Don Giovanni Blues Group danas u DOB-u

0
Grupa kroz svoje aranžmane svira bluz standarde kao i soul, funk i rock kompozicije, a svoj zvuk predstavljaju kao savremeni bluz koji se prepliće sa elementima funk-a, soul-a i jam rock-a.

U nastavku ciklusa BLUZ ZA B!  ovog utorka u 21h u klubu DOB-a nastupiće Don Giovanni Blues Group, bend koji čine etablirana ovdašnja blues i session imena: Aleksandar Vujičić pevač, Darko Grujić klavijature, Nikola Marković bas i Dejan Nikolić bubnjevi. Aktivnosti i delovanja Aleksandra Vujičića, aka Don Giovannija u ovdašnjoj blues zajednici dobro su poznati posetiocima beogradskih klubova i prostora gde se izvodi pomenuta žanrovska forma, ali i svim ostalim ljubiteljima pravca šire u Srbiji. Povodom predstojećeg koncerta u klubu DOB-a, Vujičić ističe da su ovi nastupi odlična prilika da se mlađa publika upozna sa različitim muzičkim formama koje su se kroz istoriju razvijale i postavljale temelje moderne muzike.

-Blues je sigurno jedna od takvih formi - navodi Vujičić.

Don Giovanni Blues Group su 2012. godine izdali koncertni album pod nazivom Live, snimljen uživo u poznatom beogradskom klubu Kuglaš. Na ovom izdanju, bend se predstavio sa deset songova, mahom dobro poznatih soul, rhythm and blues standarda/klasika.

-Reakcije su krajnje pozitivne što od strane muzičkih kritičara što od strane publike. Mogu slobodno reći da je scena na zavidnom evropskom nivou. Nedostaje još klubova u kojima bi bendovi imali prilike da se predstave i sarađuju na takozvanim jam session-ima – kaže Vujičić o prijemu novih pesama i zadovoljstvu zbog beogradske blues scene.

 Na besplatnom koncertu u Klubu DOB-a možemo očekivati kako kompozicije sa izdanja Live, tako i nešto od novog autorskog rada grupe i nove obrade. Sem toga, bend nam priprema brojna iznenađenja u narednom periodu kao što su autorski materijal i nove pažljivo odabrane obrade koje bi trebalo da budu korak dalje u kreativnom i originalnom razvoju grupe.

T.N.

makonda-tracker