Newsted kao predgrupa Slayeru

0
Jedan od najznačajnijih hevi metal bendova današnjice Slayer nastupiće 26. Juna u Kombank areni, dok će kao predgrupa na ovom događaju nastupiti Newsted, sastav bivšeg basiste Metallice, Džejsona Njusteda.
Newsted, foto promo
Newsted, foto promo

Džejson se pridružio Metallici posle smrti Klifa Bartona, 1986. godine, gde je bio do 2001. godine čime je i dalje basista sa najdužim stažom kod njih. Po odlasku iz Metallice, nastavio je sa svojim bendom Echobrain, zatim svirao sa Ozzy Osbourneom i u hevi metal bendu Voivod. Takođe, vlasnik je i izdavačke kuće Chophouse Records iz Kalifornije.

Slayer, jedan od najznačajnijih hevi metal bendova današnjice, po prvi put će nastupiti u Beogradu, upravo u Kombank Areni, 25. juna.

Od samog početka, 1981. godine kada su nastali, muzika Slayera otvoreno iznosi stav članova benda o političkim, socijalnim i ekonomskim poremećajima. Za tri decenije koliko postoje, njihova direktna brutalnost postavila ih je za jedan od vodećih metal bendova na svetu i jedan od retkih koji nije pravio kompromise po pitanju zvuka, imidža i živog nastupa.

Do drugog juna ulaznice će biti 1900 dinara, a zatim, do datuma koncerta, kupovaće se po ceni od 2200 dinara.

makonda-tracker