Nova pesma benda Dubioza kolektiv danas premijerno na radiju B92

0
Poznati regionalni sastav Dubioza kolektiv premijerno će predstaviti novi singl Kažu, u ponedeljak, 25. marta na radiju B92.
Dubioza kolektiv, promo foto
Dubioza kolektiv, promo foto

Članovi Dubioze objašnjavaju da je pesma Kažu inspirisana opšte prihvaćenim istinama kojima smo svakodnevno bombardovani  putem medija, reklama, komšiluka i bliže i dalje rodbine.

- Te istine najčešće su zasnovane na neproverenim informacijama i glasinama i imaju malo ili nimalo uporišta u stvarnim činjenicama. Pomoću magične reči kažu se nadoknađuje nedostatak argumenata jer ono što većina (nacija, komšiluk, svet) misli je verovatno istina, te se od pojedinca očekuje da uradi  ono što ta većina kaže. Kažu da je prvi singl sa albuma najbolji pokazatelj kakav će biti ostatak albuma, ali i da se prvi mačići bacaju u vodu tako da još ne znamo na koji će mlin voda okrenuti - navode članovi grupe.

TV premijera animiranog spota za singl Kažu zakazana je za prvi april, na regionalnom MTV kanalu.

Dubioza Kolektiv će i ovog leta nastaviti bogatu koncertnu sezonu, a potvrđeni su nastupi na Sziget festivalu u Mađarskoj, Schengenfestu u Sloveniji, Love festu u Vrnjačkoj Banji, Festivalu Bažant Pohoda u Slovačkoj i Festivalu Rencontres et Racines u Francuskoj.

makonda-tracker