Klapa Kambi 18. aprila u Domu sindikata

0
Splitska klapa Kambi 18. aprila u Domu sindikata održaće prvi samostalni koncert neke dalmatinske klape u Beogradu, na kome će se predstaviti sa jedinstvenim a capella izvedbama ex-yu pop hitova Gibonnija, Kornelija Bate Kovača, Nene Belana i drugih, uz obavez
Klapa Kambi, foto: Promo
Klapa Kambi, foto: Promo

U svojoj diskografiji klapa Kambi je zabeležila obrade Gibonnijevih hitova kao što su Libar, Oprosti, Judi, zviri i beštimje, uz Cesaricu, pisanu za Olivera Dragojevića, a 2012. godine stigla je prestižna nagrada Porin u Hrvatskoj za album Zar više nema nas, na kome su hit Nene Belana Rijeka snova, klasik Bijelog dugmeta Sve će to mila moja prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš...

- Ovaj koncert će biti presek svega toga, uz naglasak na izvorni klapski napev. Klapa vas može odneti u takva krešenda i takva pianisima da poludiš od emocije. Ako je pri tome pesma koju izvodiš snažna, nema prepreka da se publika i klapa spoje u jedno - poručuju iz klape Kambi pred dolazak u Beograd.



Klapa Kambi nedavno je objavila album Piva klapa Kornelija na kome su obrade pesama Bate Kovača kao što su Pjevam danju, pjevam noću, Zvao sam je Emili, Stanica Podlugovi, Jedna zima s Kristinom, Ti si mi u krvi, Pjesmo moja..

Ulaznice za koncert klape Kambi 18. aprila od sutra su u prodaji na blagajni Doma sindikata i preko mreže Eventim, a cene su 800, 1.00, 1.200 i 1.500 dinara.

makonda-tracker