Danas doček proleća sa Garavim sokakom

0
Garavi sokak frontmena Baneta Krstića održaće 21. marta (20:30), koncert u Sava centru u Beogradu, gde će uživo prvi put izvesti novu pesmu Kad su stvari same, a specijalni gosti biće autentični romski pevači sa dunavskih čardi i Osam tamburaša s kraja sveta i
Garavi sokak
Garavi sokak

- Spremili smo ceger u kome ćemo u Beograd doneti sve najbolje što raste u našem kraju - kaže Krstić o koncertu naslovljenom Teci, teci Dunave u Sava centru, gde će njegov bend podsetiti i na brojne stare hitove kao što su Skeledžija, Teci, teci Dunave, Kao je što sam tebe voleo, Biće bolje ako budeš tu, Neko neko ko je daleko, Ti znaš, Ponekad, Ko te ima taj te nema...

Povodom beogradskog koncerta Garavi sokak je početkom marta objavio novi singl Kad su stvari same, koji najavljuje i novi, deseti album benda na kome Bane Krstić trenutno radi, a o svojoj novoj autorskoj stvari kaže:

- Nemojte nikad biti sami, gledajte da vas uvek neko voli, ili bar vi nekog volite, jer 'kad su stvari same', to je samo dobra tema za pesmu.

Ulaznice za koncert Garavog sokaka su u prodaji na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim, u Beogradu i širom Srbije, po cenama od 800, 1.000, 1.200, 1.500 dinara.

Garavi sokak je prethodnih godina povodom dolaska novog proleća održavao koncerte u Domu sindikata, a sada se seli u daleko prostraniji Sava centar, jer kako pesnički objašnjava Krstić: Proleću je najlakše da tu nađe parking i sigurno stigne u Beograd.

- Svake godine, tradicionalni koncert Garavog sokak se proda dosta brzo i mnogi, koji na dan koncerta pokušavaju da nabave ulaznice, ostanu bez njih. Tu često bude dosta onih koji doputuju iz regiona...Nije lepo da svi koji žele to veče ne mogu da podele sa nama. Sava centar će nam dati taj komfor - kaže Krstić.

Garavom sokaku 21. marta u Sava centru specijalni gosti biće, prvi put u Beogradu, autentični romski pevači sa dunavskih čardi, Stevica Jovanović - Čvarak, Boško Jovanović-Boškić i Miodrag Dimitrov - Pisarika.

- To će biti Garavi sokak u Garavom sokaku - duhovito objašnjava Krstić.

- Čućete 'bisere' sa dunavskih čardi, anonimne romske pevače, genijalce osuđene na kafanski dim i zaborav. Na trenutak će dočarati egzotiku ravnice i plavih zora koje samo nad Dunavom sviću. Biće to 'Buena Vista Social Club Dunav'. Njih nećete videti na televiziji, ali ne morate da palite u Nedođiju da biste ih čuli, jer će 21. marta čamcem stići do Beograda i pevati za Vas - najavljuje Krstić.

 

makonda-tracker