Green Day u Teksasu započeo svetsku turneju

0
Čuveni svetski pank-ropk sastav Green Day nastupiće 27. maja na Kalemegdanu, u velikom parku ispod bedema Beogradske tvrđave, a svetski mediji su tokom prethodnom vikenda redom pohvalno pisali o prvom ovogodišnjem koncertu ove grupe, ujedno i prvom nastupu nak
Green Day, SWSX festival, foto promo
Green Day, SWSX festival, foto promo

Nastup kojim se najavljuje ovogodišnja turneja 99 Revolutions održan je 15. marta u okviru prestižnog multimedijalnog festivala SWSX u Teksasu, koji okuplja umetnike iz celog sveta. Green Day su tokom 130 minuta odsvirali čak 30 pesama, od kojih jednu celu uz pomoć odabranog fana iz publike, a recezentni su saglasni da je Bili Džo posle rehabilitacije izašao bolji nego ikad.

- Armstrong je zvučao precizno, uz mnoštvo energije osvajao celu binu, čak je plesao u pogo stilu - piše USA Today, a ni Billboard nije štedeo pohvale - Veoma brzo postalo je jasno da je grupa nezaustavljiva i zabavna kao i uvek do sada. Bila je to velika, trijumfalna noć za bend -. Pohvale su stigle i od Rolling Stone magazina: - Samo sedam meseci nakon pada u tamu prave rok zvezde, spektakularno, Armstrong je ponovo na sceni uz bend koji mu je ceo život još od tinejdžerskih dana, dokazujući da mu je mesto sa pravom i dalje tu, na sceni -.

- Nastup je bio trijumf u punom smislu te reči. Green Day su pokorili sopstvene demone, celu pank-rok scenu i sve prisutne na SXSW, bili su tu da proslave čistu pobedu - reči su reportera MTV-a.

Nastup je sadržao najveće hitove Basket Case, American Idiot, Know Your Enemy, Oh Love, Boulevard of Broken Dreams, Welcome to Paradise, ali i nekoliko čuvenih obrada Hihgway to Hell (AC/DC), Sweet Child of Mine (Guns ’n’ Roses) i Hey Jude (The Beatles). Tokom festivala, u filmskom programu, predstavljena su čak dva dokumentarna filma o bendu, aktuleni Cuatro, kao i Broadway Idiot.

makonda-tracker