U prodaji kompilacija 100 originalnih pesama Olivera Dragojevića

0
Dugo očekivan box set kompilacija iz edicije 100 originalnih pesama, jednog od najboljih hrvatskih pevača, legendarnog Olivera Dragojevića konačno se pojavio u prodaji u Jugotonu.
Oliver Dragojević
Oliver Dragojević

Ovaj box set, za koji je naslovni crtež napravio poznati hrvatski strip crtač Dubravko Mataković, sadrži 5 CD-a sa 20 pesama, odnosno 100 velikih pesama ovog kultnog pevača. Osim najvećih hitova kao što su Moj lipi anđele, Trag u beskraju, Galeb i ja, Skalinada, Cesarica, Nadalina, Tko sam ja da ti sudim, kompilacija sadrži i neke pesme koje nisu mogle često da se čuju, kao što su Konoba kao i pesme Volim je ludo koja do sada nije bila remasterizovana, a  koju možete preslušati na stranici: www.crorec.hr/100.

Oliverova  fantažija traje od trenutka kada je s pet godina u ruke uzeo usnu harmoniku - svoj prvi instrument. Od tada do danas prošlo je više od pola veka, a čarolija Oliverove pesme ne da se nije ugasila, nego i danas bukti jednakim sjajem.

Oliver Dragojević već je godinama jedna od centralnih ličnosti hrvatske  scene. Samo preslušavanje celog njegovog opusa ogroman je posao, a još je teže bilo među svim tim raskošnim pesama izdvojiti 'samo' 100 originalnih. Upravo zato smo jako ponosni na ovo izdanje, koje će svima pomoći da utvrde gradivo o kozmičkom Dalmatincu.

 

makonda-tracker