Di Luna Blues Band sutra u Domu omladine

0
U okviru serijala Bluz za B, u utorak, 12. Marta sa početkom u 21 čas u Klubu Doma omladine Beograda nastupiće poznati domaći bluz sastav, Di Luna Blues Band.
Di Luna Blues Band, promo foto
Di Luna Blues Band, promo foto

Di Luna Blues Band osnovali su 1989. godine Sale Ranđelović - Ranđa i Dragan Marković - Mare, rodonačelnik bluza na ovim prostorima koji je pokrenuo deset godina ranije Bluz Kvintet i nešto kasnije Point Blank. Imaju status poznate beogradske klupske atrakcije. Kroz sastav je prošlo desetine muzičara, među kojima značajan broj istaknutih gitarista. Na koncertu u Domu omladine kao solo gitaristi i pevači predstaviće se Aleksandar Vujičić Don Giovanni i Goran Stojković Goksi.

Bend je kroz mnogobrojne nastupe za sve ove godine bio rasadnik muzičara koji su odlazili u najpoznatije popularne orkestre. Učestvovali su na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim festivalima (Summertime Jazz Festival, Enter, Exit, Valjevski Jazz Festival, Šabacki Jazz Festival, Nisville, Voxstock, North City...), deleći često nastupe sa najvećim svetskim zvezdama džeza i bluza. Bend 2007. godine, dobija nagradu za najbolji live nastup na TV Metropolis.

makonda-tracker