Snoop Dogg aka Snoop Lion i Bloc Party na EXIT R:Evoluciji 2013

0
Legenda hip-hop muzike, Snoop Dogg aka Snoop Lion i jedan od najpoznatijih svetskih bendova indi-rok scene, Block Party nastupiće na glavnoj bini predstojećeg EXIT festivala.
snoop Lion, foto promo
snoop Lion, foto promo

Tačno je dve decenije od sada već istorijskog, čuvenog debi albuma Doggystyle, koji je pretvorio lik Snoop Dogga u planetarni fenomen.

Ove godine, u istom trenutku kao i sam EXIT, Snoop Dogg prolazi kroz R:Evoluciju iz koje se rađa njegov novi lik. Stara fascinacija Jamajkom, kao i novo ime Snoop Lion najavljuju njegov sledeći album Reincarnated, kao i dokumentarni film koji prati njegovo putovanje po ovom karipskom ostrvu.

- Sa ovim albumom želim da pošaljem poruku ljubavi i skrenem pažnju na sjajnu muziku nastalu na ovom divnom ostrvu, čija namena je oduvek bila da pozitivno menja svet i ima poseban život za sebe - govori američki reper.

Upravo iz želje za promenom i odavanjem počasti nekim od uzora hip hop kulture, izašao je Snoop Lion, koji će svoj novi zvuk predstaviti publici na najvećoj bini EXIT festivala, naravno uz hitove starog dobrog Snoop Dogga.

Poseban specijalitet ovogodišnjeg EXIT-a biće Bloc Party, koji spadaju u elitu savremene globalne alternativne rok kulture.

Posle uspeha prvog singla She’s hearing voices, svojim debi albumom Silent Alarm obezbedili su status instant zvezda indi rok scene, osvajajući nagradu za album godine i najbolji novi bend po izboru najuticajnijih muzičkih časopisa. Sledeći CD A Weekend In The City doneo je 2007. godine još gitarskog glamura i pregršt bitnih, emotivnih pesama, nametnuvši Bloc Party kao nosioce nekih od najznačajnijih svetskih festivala.

makonda-tracker