Čak Profet 17. aprila u Domu omladine Beograda

0
Autentična rokenrol legenda Čak Profet sa svojim pratećim bendom The Mission Express nastupiće u okviru mini srpske turneje u Novom Sadu i Beogradu 16. i 17. aprila.
Čak Profet, Čarli Homo foto
Čak Profet, Čarli Homo foto

Čuveni kantautor i gitarista Čak Profet pre četiri godine nastupio je u Velikoj Sali Doma omladine Beograda, a ovoga puta na isto mesto dolazi u pratnji benda.

Između dva dolaska u Srbiju, objavio je dva istaknuta albuma: 2009. Let Freedom Ring!, kako je sam rekao - politički album za apolitične ljude, razočarani pogled na srušeni američki san i to iz haotičnog Meksiko Sitija, koji je sa svojih 2000 metara nadmorske visine dao idealnu distancu da se stvari sagledaju iz druge perspektive.

Posle nezaboravne meksičke avanture, usledio je povratak kući i pravo ljubavno pismo mestu koje najviše voli. Aktuelni, dvanesti solo album Temple Beautiful, nazvan po već dugo zatvorenom kultnom klubu u San Francisku, gde je gledao neke od svojih prvih koncerata (Black Flag, Dead Kennedys), predstavlja pravu odu gradu u kojem sa manjim prekidima živi od najranije mladosti. Čak je i ime njegovog aktuelnog pratećeg benda The Mission Express inspirisano gradom magle - to je, inače, naziv autobuske linije koja prolazi kroz njegov deo grada.

makonda-tracker