Thome Yorke ponovo pleše u prvom spotu grupe Atoms for peace

0
Publika ovogodišnjeg EXIT festivala imaće priliku da uživa u ekskluzivnom koncertnom izdanju na njihovoj prvoj turneji, a do tada ćemo uživati u ovom fenomenalnom spotu.

- Plešite kao da vas niko ne gleda - izjavio je Thom Yorke, osnivač i neprikosnoveni lider Radioheada, jednog od najuticajnijih bendova današnjice, a kako se to radi, pokazao je u spotu za pesmu Lotus Flower.

Ista ekipa koja stoji iza tog fenomenalnog ostvarenja, uradila je video za pesmu Ingenue grupe Atoms for Peace, čiji je debi album Amok takođe lansiran ove nedelje. Naime, spot je osmislio i režirao Garth Jennings, za koreografiju je bio zadužen Wayne McGregor, a Yorku se na plesnom podijumu pridružila savremena plesačica Fukiko Takase.

Podsećamo, Atoms For Peace nam predstavlja istinske muzičke zvezde - pored frontmena i spiritus movens Radioheada - Thom Yorke-a, tu su i legendarni basista grupe Red Hot Chilli Peppers - Flea, čuveni producent sastava Radiohead – Nigel Godrichkao i bubnjar R.E.M.Becka - Joey Waronker, te virtuozni brazilski perkusionista – Mauro Refosco.

Teodora Ninić

makonda-tracker