Gregorian pokrenuli spektakularnu turneju

0
Britansko-nemačka scenska atrakcija Gregorian održala je prve koncerte u okviru svetske turneje kojom promovišu novi istoimeni album Epic Chants. Njihov drugi nastup u Srbiji, biće održan 2. aprila u Sava centru.
Gregorian
Gregorian

Ovog puta, Gregorian imaju potpuno novi koncert sa još impresivnijom scenskom postavkom i produkcijom koja putuje sa njima u nekoliko šlepera. Ulaznice se prodaju na blagajnama Sava centra, Doma omladine i širom Srbije u prodajnoj mreži Eventima po cenama od 2200, 2600 i 2900 dinara.

Na nedavno održanom koncertu u prepunoj berlinskoj O2 areni, publika je priredila stajaće ovacije grupi koju predvodi producent Frenk Peterson, poznat po vođenju grupe Enigma, te saradnji sa zvezdama kao što su Andrea Bočeli, Sara Brajtman i drugi. Da se radi o potpuno promenjenoj turneji, svedoči i bina na dva nivoa, sa dodatnim gudačkim ansamblom i novom pijanstkinjom i vokalom, ruskom operskom pevačicom Evom Mali. Repertoar nose autentične obrade čuvenih filmskih pesama kao što su My Heart Will Go On (Selin Dion), Live and Let Die (Pol Makartni), Against All Odds (Fil Kolins), Kiss From a Rose (Seal), Coquest of Paradise (Vangelis) i spektakularna numera Now We Are Free iz filma Gladijator.

Popularni hor u pratnji vrhunskih muzičara prikazao je i veoma složenu produkciju u Berlinu, sa dosta pirotehnike, neverovatnim svetlosnim slikama, gde se posebno ističu izvođenje pesme Engel od grupe Rammstein ili Kashmir od Led Zeppelin, gde numeru duetski izvode Amelija Brajtman i Eva Mali uz neverovatnu pratnju osmočlanog hora i osmočlanog benda. Tokom svake numere na koncertu, na velikom LED ekranu u pozadini, emituju se posebno snimljene i režirane sekvence posvećene filmovima čije vodeće numere se izvode na sceni. Krajnje zabavne i neretko duhovite uloge britanskih raspevanih monaha doprinose da ovaj koncert bude odličan izbor za dvoipočasovnu zabavu cele porodice, ali i svih ljubitelja velikih rok i pop klasika.

makonda-tracker