Prolećna klavirska fešta počinje trećeg marta

0
Ovogodišnja prolećna klavisrka fešta održaće se peti put, a početak ovog događaja na kome će nastupiti poznati svetski pijanisti, uz podršku mladih i neafirmisanih domaćih umetnika za klavirom počinje trećeg marta u Kolarčevoj zadužbini.
Bizjak duo, promo foto
Bizjak duo, promo foto

Prolećna klavirska fešta biće otvorena koncertom Sofije Guljak, ruske umetnice čija biografija uključuje mnoge prve nagrade osvojene na prestižnim pijanističkim takmičenjima i uspešne nastupe širom sveta.

Tokom trajanja festivala programi će se odvijati u dvoranama Kolarca i Skupštine grada, a publika će imatu priliku da prisustvuje interesantnim koncertima. Tu je, kao prvo, Tamara Stefanović, koja se vraća na beogradski podijum posle dužeg vremena kao umetnica ozbiljne karijere i koju međunarodna kritika ocenjuje  kao fantastičnu i inteligentnu pijanistkinju;  susret sa sestrama Bizjak, koje pored zapaženih solističkih karijera ostvaruju i veoma uspešne nastupe u duu, uvek je zanimljiv ovdašnjoj publici; ovoga puta Sanja i Lidija nam predstavljaju program sa svog nedavno objavljenog diska; publici će se posebno predstaviti  i mladi polaznici majstorskih kurseva. Na zatvaranju Fešte nastupiće Sara Vujadinović, najmlađi student doktorskih studija Univerziteta u Beogradu, a  u nastavku večeri - pijanista Dejan Sinadonović, sa gudačkim kvrtetom Artis iz Beča.

makonda-tracker