Beogradska filharmonija gost Srpskog meseca u Velikoj Britaniji

0
Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac i predsednik UO Fondacije Beogradske filharmonije Igor Jecl gostuju u Londonu u okviru Srpskog meseca čiji događaj organizuje Srpski siti klub.

Član upravnog odbora Srpskog siti kluba Ivan Miletić je izjavio da ova manifestacije iz godine u godinu okuplja sve veći broj ambasadora srpske kulture, umetnosti i diplomatije u Londonu. Ciljeve i planove Fondacije Beogradske filharmonije, Tasovac i Jecl predstaviće 16. februara u 18 časova u St Paul's Actors Church u Kovent Gardenu. U okviru prezentacije centralno mesto će zauzeti predstojeća turneja Beogradske filharmonije po Sjedinjenim Američkim Državama, koja je planirana za jesen 2014. godine.

Predstavnici Filharmonije će poslovnu zajednicu koju okuplja Srpski siti klub upoznati sa ciljevima i razvojem ovog projekta, koji će se finansirati isključivo sredstvima od privatnih donacija.

Ukratko o Srpskoj manifestaciji u Velikoj Britaniji: kulturna manifestacija nastala 2008. godine  iz projekta Srpska nedelja u Velikoj Britaniji. Bogat programski sadržaj doprineo je da prošle godine manifestacija preraste u mesečni program kulturnih događanja u Londonu. 

Teodora Ninić

makonda-tracker