Džez za Dž: Kvartet Milana Petrovića u Domu omladine Beograda

0
U nastavku serijala Džez Za Dž, u subotu, devetog februara u sali Amerikana Doma omladine Beograda nastupiće jedan od najaktivnijih bendova na našoj džez sceni, Milan Petrović Quartet, a početak koncerta zakazan je za 13 časova.
Kvartet Milan Petrović, promo foto
Kvartet Milan Petrović, promo foto

Milan Petrović Quartet postoji od 2011. godine. Sviraju instrumentalni fank, bluz, džez, sa elementima popularne muzike i trenutno su jedan od najaktivnijih bendova na našoj džez sceni.

Tokom 2012. Godine učestvovali su na nekoliko festival, od kojih je najznačajniji Nisville Jazz festival, a muzika koju izvode bazirana je na temama sa albuma Excursion.


- Poznato je da je Dom omladine renoviran i da ima odličnu opremu, tako da je pravo zadovoljstvo posetiti koncert u ovom prostoru. Drago mi je da smo i mi dobili poziv i da ćemo svirati u subotu - govori Milan Petrović, koji je najavio energičan nastup.

- Ne ide nam u prilog to što je naš stalni basista tada na službenom putu, pa će ga zameniti jedan od prijatelja koji je snimao prošli album. Ali, kao i obično, ostavićemo srce na terenu i potrudićemo se da se predstavimo u najboljem svetlu - zaključuje on.

makonda-tracker