Pogledajte spot za pesmu Take My Hand manjinskih grupa iz Vranja, Bujanovca i Preševa

0
Ova interesantna numera je nastala u okviru projekta Prava manjina - obaveza većine koji je trajao godinu dana, od početka februara 2012. kao partnerski projekat Udruženja Generator i novina Vranjskih, a podržala ga je Ambasada Kraljevine Norveške.

Projekat je realizovan na teritoriji Vranja, Bujanovca i Preševa, i u njemu je učestvovalo pet srednjih škola. Cilj projekta bilo je povećanje osetljivosti društva i promocija tolerancije prema različitim manjinskim grupama uz osnaživanje mladih za aktivno delovanje u lokalnoj zajednici. Odabrano je šest manjinskih grupa koje su po mišljenju organizatora projekta najdiskrminisanije na jugu Srbije. To su etničke manjine: albanska i romska, zatim žene, raseljena i izbegla lica, LGBT populacija i osobe sa invaliditetom.

U okviru kampanje je održano 14 predavanja u srednjim školama, realizovane 4 akcije mladih i preko 10 uličnih akcija sa učešćem preko 350 mladih, pripremljeno i izdato šest novinskih dodataka o manjinama, a u saradnji sa srednjim školama, kancelarijama za mlade, medijima i nevladinim organizacijama.

makonda-tracker