Neverne bebe u Pančevu za Dan zaljubljenih

0
Koncertom u Aranđelovcu 13. februara i tradicionalnim koncertom u Pančevu na Dan zaljubljenih za koji je ostao još mali broj karata, počinje turneja Praštam - 20 godina sa vama kojom će biti obeležene dve decenije života i rada benda Neverne bebe.

Prvi deo turneje će biti akustičan i biće sviran u Domovima kulture i pozorištima. Neverne bebe pripremaju još jedan program za elektrik koncerte koji će biti izvođen na ogromnim binama u petnaestak velikih gradova regiona, uz goste sa kojima su sarađivali tokom karijere (Aki Rahimovski, Vanna,Vlatko Stefanovski...). Takođe, snimaće se i DVD sa koncerta u Kombank Areni krajem godine, dokumentarni film sa segmentima života benda od samog početka turneje i nove pesme. Koncerte će odlikovati izuzetno složena produkcija, neviđena na ovim prostorima.

- Zadovoljan sam pre svega činjenicom da smo uspeli da stignemo do 20 godina i napravimo jednu vrstu karijere za respekt i poštovanje, to je teško svugde a kamoli ovde kod nas gde su deplasirane istinske vrednosti. Ako smo već stigli dovde i do toliko albuma, 2000 koncerata i toliko publike kao krune tog našeg rada uz jednu zaokruženu priču, ono što sada ostaje je nivo naše kreativnosti koji unosimo i koju ćemo uneti u turneju Neverne bebe - Praštam – 20 godina sa Vama. Ona će sublimirati naših kompletnih 20 godina kako ih sada vidimo ali i naš najuspešniji i najveći album Praštam. Napravićemo petnaestak velikih koncerata u gradovima čija struktura će moći da iznese uslove koje smo napravili u smislu produkcije.  Oni će biti izuzetno zahtevni, koncepcijski pravimo nešto što još nije viđeno ovde, ima nas devetoro na bini i nećemo da štedimo ni na sebi ni na predstavljanju svoje muzike. Prioritet nam je da iza sebe nešto ostavimo kao trag na najvišem nivou - da snimimo dobar dvd sa koncerta iz Kombank Arene ali i dokumentarni film koji će pratiti čitavu turneju od početka – probe, putovanja, koncerte... Biće to jedan omaž nama i našoj publici koja je sa nama ovih 20 godina. Sviraćemo i akustik i elektrik turneju sa novim, izmenjenim aranžmanima, ozbiljno radimo svakog dana u svom studiju u želji da publici pružimo jedan istinski ugođaj u kome i mi uživamo bez rezerve. Ovo je odličan trenutak jer imamo jako aktuelan album, spotove koji se dosta emituju u regionu, četiri prva mesta na regionalnoj MTV Domaćici sa singlovima sa poslednjeg albuma, ljudi vole naše pesme a broj pregleda na Youtube je neverovatan za vrstu muzike kojom se bavimo. Pokušaćemo sve to da pokažemo i na bini kvalitetom koji posedujemo i da napravimo jedan muzičko - psihološki koncept koji će nositi svu onu tragediju, nadu ali i radost onog vremena u kome živimo - kaže frontmen benda Milan Đurđević.

makonda-tracker